Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

VIOS/SPES wint van Korfrakkers
VIOS/SPES wint van Korfrakkers

Sport

VIOS/SPES wint van Korfrakkers

VIOS/SPES triomfeert in een zinderende korfbalwedstrijd tegen Korfrakkers (18-20), waarbij coach Niels Schallenberg de collectieve inzet en wilskracht van zijn team prijst. Met deze overwinning verstevigt VIOS/SPES haar positie als nummer 2 in de Topklasse en kijkt vooruit naar de confrontatie met DDW 1 op 28 januari.

In een ware korfbalthriller heeft VIOS/SPES afgelopen weekend de nummer 3 van de Topklasse, Korfrakkers, weten te verslaan. De uitwedstrijd in Erp beloofde vanaf het eerste fluitsignaal een spannend schouwspel te worden, met beide teams die hun beste korfbalskills in de strijd gooiden.

 

VIOS/SPES, momenteel de trotse nummer 2 van de Topklasse, stond voor een uitdaging tegen de jonge, snelle ploeg van Korfrakkers. De wedstrijd begon gelijkopgaand, waarbij beide teams tot 3-3 in evenwicht waren. Echter, de thuisploeg wist uit te lopen naar een voorsprong van 8-4 na slechts 10 minuten spelen.

 

Coach Niels Schallenberg greep in met enkele strategische spelerswissels en een focus op sterker rebounden, wat resulteerde in een comeback van VIOS/SPES tot een 14-12 stand bij rust.

 

In de tweede helft van de wedstrijd toonde VIOS/SPES veerkracht door defensieve rebounds te pakken en consequent te blijven scoren. Bij een stand van 14-15 nam VIOS/SPES voor het eerst de leiding, en deze voorsprong werd uitgebouwd tot 15-18.

 

Ondanks een opleving van Korfrakkers die de spanning terugbracht tot 17-18, slaagde VIOS/SPES er opnieuw in uit te lopen naar 17-20. Slim spel in de laatste minuten zorgde ervoor dat VIOS/SPES met een eindstand van 18-20 als overwinnaar van het veld stapte. De trainer was na de wedstrijd vol lof:

 

“Wat een thriller, echt play-off waardig. Vandaag winnen we als collectief en op wilskracht. Deze punten zijn zo belangrijk. Hiermee slaan we een gat naar de nummer 3 Korfrakkers en hebben ook een beter onderling resultaat.”

 

Met deze overwinning verstevigt VIOS/SPES haar positie in de Topklasse en kijkt alweer vooruit naar de volgende uitdaging. Op 28 januari staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen DDW 1 uit Hooge Mierde, de huidige nummer 6. De supporters van VIOS/SPES kunnen zich opmaken voor wederom een boeiend duel in de korfbalarena.

 

Verwant

Sport

VIOS/SPES 1 heeft zich overtuigend geplaatst voor de NK finale dameskorfbal. Ook de A1 en B1 teams strijden mee. De finale vindt plaats op...

Sport

VIOS/SPES verliest in de laatste seconden de bekerfinale tegen Be Quick. Na een sterke eerste helft gaven ze een voorsprong weg. Zondag spelen ze...

Sport

Zondagochtend hardlopen in het prachtige Heijense Bos! Op 23 juni organiseert Gennep Atletiek de Gennepse Kuul- en Bosloop. Het evenement is verplaatst naar de...

Sport

Dit weekend strijden de korfbalteams van VIOS/SPES om de NK-titel. Met thuisvoordeel hopen ze op veel steun. Donderdagavond spelen ze de bekerfinale tegen Be...