Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

VIOSSPES verslaat OranjeWit in sterke seizoensstart

Sport

VIOS/SPES wint van Oranje Wit

VIOS/SPES behaalde een 14-11 overwinning op Oranje Wit na een vlotte start met een 4-0 voorsprong, gevolgd door een periode van gelijkspel. Coach Niels Schallenberg benadrukte het belang van concentratie, en deze zege markeerde een sterke start van het seizoen na een eerdere overwinning tegen Be Quick.

De thuiswedstrijd van VIOS/SPES begon met een feestelijk tintje: alle jeugdteams kregen nieuwe wedstrijdshirts. Vanaf nu dragen alle teams van deze samenwerking dezelfde zwarte shirts, net zoals het selectieteam.

 

Dit is een mooie stap vooruit in de samenwerking tussen de clubs uit Milsbeek en Ottersum.

 

VIOS/SPES voortaan in het zwart

 

VIOS/SPES startte de wedstrijd sterk en bouwde een snelle 4-0 voorsprong op binnen de eerste 10 minuten dankzij goed aanvalsspel. Daarna stokte het scoren en door slordig verdedigen kwam Oranje Wit terug in de wedstrijd. Hierdoor stond het bij rust 8-5 in het voordeel van VIOS/SPES.

 

Na de rust zette Oranje Wit hun opmars voort en maakte met enkele lange afstandsschoten de aansluitingstreffer: 8-7.

 

De thuisploeg herpakte zich en nam het initiatief weer over. Met lange aanvallen en sterke rebounds wisten ze hun kansen beter te benutten en liepen uit naar 11-7. Hiermee was het verschil met de tegenstander uit Leunen definitief gemaakt.

 

In een rommelige slotfase met veel overtredingen werd er nog om en om gescoord, maar de overwinning van de thuisploeg kwam niet meer in gevaar. De eindstand was 14-11. Coach Niels Schallenberg zei hierover:

 

“We wisten van tevoren dat dit een fysieke wedstrijd zou zijn, vanwege de sterke, lange dames bij Oranje Wit. Omdat we na een vroege voorsprong wat concentratie verloren, hielden we de tegenstander in de wedstrijd. Maar in de tweede helft herpakten we ons en verdienden we twee punten. Na de overwinning vorige week tegen Be Quick in Nuland is dit een goede start van het seizoen.”

 

 

Foto’s: Peter Gommans

 

Verwant

Ottersum

Atelier Sandmate in Ottersum opent haar deuren voor een betoverende wintercollectie van duurzame kerstdecoraties tijdens de winteropening van 1-3 december. Kijk voor meer informatie...

Milsbeek

De verkoop van Vallei van Milsbèk, een nieuwbouwproject met 77 gevarieerde woningen in Milsbeek, is begonnen. Van sociale koop/huur tot vrije sector en levensloopbestendige...

Sport

VIOS/SPES leed voor het eerst in ruim 3 jaar puntverlies in de zaal tegen Be Quick 1, na een matige tweede helft en een...

Sport

VIOS/SPES 2 zette vandaag een sterke reeks voort met een nipte overwinning op Prinses Irene 2 (13-12), dankzij teamwork en cruciale invalbeurten. Coach Isa...