Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

VIOS-SPES triomfeert over koploper en zet koers naar play-offs
VIOS-SPES triomfeert over koploper en zet koers naar play-offs

Sport

VIOS/SPES zet koers naar play-offs

VIOS/SPES verslaat koploper Rosolo met 16-13 en plaatst zich voor de play-offs in de Topklasse korfbal, waarbij Indy Oldenhof uitblinkt met vijf doelpunten. Meer informatie op Gennep.News/sport.

Het spektakel in Pica Mare kon niet op zondag, toen VIOS/SPES de onbetwiste leider Rosolo ontving voor een krachtmeting in de Topklasse. Het was een affiche dat fonkelde: de top twee teams stonden lijnrecht tegenover elkaar, klaar voor een strijd van epische proporties, met beide ploegen reeds verzekerd van een plek in de play-offs op 23 en 31 maart.

 

Het tactische schaakspel begon met Jetske van Bergen, die na haar terugkeer in de selectie voor het eerst weer in de basis stond, de plaats innam van de niet fitte Elle Bindels.

 

Rosolo dook bruisend in de wedstrijd en sloop naar een 1-4 voorsprong. Maar na een strategische time-out van coach Niels, stond de defensie van VIOS/SPES als een huis. Bij een stand van 2-4 werd er door beide teams verdedigend ijzersterk gespeeld, waardoor doelpunten schaars waren.

 

Dankzij vier trefzekere acties van Indy Oldenhof en Wies Weijers, draaide VIOS/SPES het tij naar een 6-5 voorsprong. In de hectische laatste anderhalve minuut voor de rust vlogen de doelpunten over en weer. Rosolo trof tweemaal doel (6-7), maar het was wederom Indy Oldenhof die in de laatste seconde zorgde voor een gelijke ruststand van 7-7.

 

Na de rust bleef het gelijk opgaan, hoewel Rosolo steeds een voorsprong van twee punten had: 8-10 en 9-11. Toch slaagde de ploeg uit Reusel er niet in om weg te lopen, en Paulien Holthuysen bracht de stand weer op gelijke hoogte (11-11). Beide teams bleven scoren, maar bij 14-13 greep VIOS/SPES voor de tweede keer de leiding en gaf deze niet meer uit handen.

 

De slotfase werd meesterlijk uitgespeeld en zo won VIOS/SPES met 16-13. De achttienjarige Indy Oldenhof blonk uit met vijf doelpunten. Coach Niels Schallenberg sprak na afloop:

 

“De eerste overwinning op Rosolo in de Topklasse is van grote betekenis. We hebben enkele tactische aanpassingen gedaan die goed uitpakten. Het is prachtig om te zien hoe snel de meiden zich aanpassen en hoe we ons spel kunnen variëren. Deze overwinning geeft ons een geweldige boost, maar uiteindelijk draait het om 24 en 31 maart, de play-offs. We hebben nu het thuisvoordeel veiliggesteld. Wie onze tegenstander wordt, is nog onbekend. Er zijn nog vier teams in de race voor de derde plek.”

 

Verwant

Sport

VIOS/SPES zegeviert in eerste veldwedstrijd tegen Oranje-Wit met 10-12, ondanks uitdagende weersomstandigheden. Ook VIOS/SPES 2 boekt succes met overtuigende winst van 8-14 en staat...

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...

Gennep

De tweede informatiebijeenkomst over De Houtkade in Gennep presenteert het aangescherpte plan, gebaseerd op feedback van de eerste bijeenkomst en online enquêtes. Op 16...

Gennep

In Gennep wordt inclusief onderwijs een realiteit met groen licht voor nieuwe lokalen bij het Kind Expertise Centrum Ganapja. Bezorgdheid over financiële haalbaarheid blijft,...