Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Sport

Vitesse in slotfase onderuit

Lang zag het er naar uit dat Vitesse ’08 een punt zo overhouden aan de uitwedstrijd tegen Schijndel. Tot de 90e minuut was de stand 1-1. Toen ging de bal na een licht duwtje van Lorenzo Ribbink op de stip en kon Schijndel de 2-1 scoren. Uiteindelijk werd het ook nog 3-1. Lees het verslag van Bertus van As op www.Gennep.News/sport.

Lang zag het er naar uit dat Vitesse ’08 een punt zo overhouden aan de uitwedstrijd tegen Schijndel. Tot de 90e minuut was de stand 1-1. Toen ging de bal na een licht duwtje van Lorenzo Ribbink op de stip en kon Schijndel de 2-1 scoren. Uiteindelijk werd het ook nog 3-1.

 

 

Door: Bertus van As

 

 

Vitesse begon slap aan de wedstrijd. Schijndel zette meteen druk en drong de Gennepenaren steeds weer terug.

 

 

Vitesse kwam niet aan voetballen toe.

 

 

In de 34e minuut opende Brent Blummel de score, na zwak ingrijpen van de Gennepse verdediging. Schijndel bleef de dominerende partij, maar wist voor rust niet meer te scoren. In de tweede helft maakte Rob Janssen in de 52e minuut gelijk. Vitesse kreeg wat meer grip op de wedstrijd, maar Schijndel had de beste kansen.

 

 

Noodlot

 

 

Net toen iedereen dacht dat de wedstrijd in 1-1 zou eindigen sloeg het noodlot toe voor Vitesse. De scheidsrechter bestrafte een licht duwtje van Lorenzo Ribbink met een strafschop. De Gennepenaar kreeg zijn tweede gele kaart en Vitesse moest met 10 man verder. Vanaf 11 meter gaf Jordy van Kasteren doelman Lex Wever geen enkele kans: 2-1.

 

 

Vitesse probeerde nog wel om gelijk te maken, maar in de 94e minuut counterde Schijndel naar 3-1 dankzij een doelpunt van Tjeerd Pijnenburg, Vitesse gaf, zeker voor rust, niet thuis en leed al weer de derde nederlaag van het seizoen.

 

 

Aanstaande zondag kunnen de Gennepenaren zich hopelijk revancheren in de thuiswedstrijd tegen Excellent uit Oploo. Deze wedstrijd begint al om 14.00 uur. Aanstaande donderdag speelt Vitesse om 20.00 uur in en tegen Blerick in de derde ronde van de districtsbeker.

 

 

Verwant

Column

Gennep heeft een probleem: een vliegend en poepend probleem. We hebben het niet over de ooievaars die we allemaal in ons hart hebben gesloten,...

Gennep

Zanger-pianist Roon Staal komt deze zomer naar Gennep! Op donderdag 15 juni kun je hem bewonderen tijdens zijn optreden in de Protestantse Kerk. Het...

Gemeente Gennep

Acht op de tien 17-plussers in de gemeente Gennep heeft een rijbewijs, zo blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek...

Gemeente Gennep

De Kledingbank Limburg organiseert op woensdag 14 juni weer een Kledingdag. Dit evenement biedt een geweldige kans voor mensen met een laag inkomen, een...