Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Wederom groot internationaal deelnemersveld Easter Open 2017

In het paasweekend van 14 t/m 16 april vindt de 18e editie van het Easter Open toernooi plaats.

 

Ook dit jaar is het internationale jeugdvoetbaltoernooi Easter Open weer volledig bezet tijdens Pasen. Op maar liefst 15 locaties in Zuid-Nederland en twee locaties in Zuid-Holland komen tijdens deze drie dagen circa 550 enthousiaste jeugdteams hun voetbalkunsten vertonen.

 

Speelstijlen uit 14 verschillende landen zullen zich meten met elkaar in een onderling toernooi. Dit jaar doet Colombia ook weer mee en hebben we voor het eerst 2 teams uit Zuid-Afrika.

 

Het toernooi wordt gespeeld op de sportparken van: Beugen, Gennep, Heijen, Langenboom, Mill, Odiliapeel, Oeffelt, Oploo, Sint Hubert, Stevensbeek, Uden, Venhorst, Volkel, Wanroij, Wilbertoord, Sassenheim (Ter Leede) en Lisse.

 

Easter Open

 

Geheel volgens traditie wordt er ook dit jaar weer een opening georganiseerd. Dit jaar vindt de opening plaats op vrijdag 14 april bij UDI’19/Beter Bed. Naast de gebruikelijke vlaggenparade, waarin alle deelnemende landen worden gepresenteerd, zal er rond de klok van 21.30 uur wederom een spectaculaire vuurwerkshow te zien zijn. Dit jaar zal de opening anders zijn dan andere jaren. Tijdens de Body Combat wordt er geprobeerd een nieuw wereldrecord neer te zetten. De rest van de avond wordt o.a. gevuld door DJ M-ACE, de vlaggenparade en een traditionele volksdans.

 

Easter Open

 

War Child

 

Bovendien wordt er tijdens de opening eveneens aandacht geschonken aan het thema van 2017: War Child. Gedurende het toernooi zal ‘War Child’ centraal staan. De organisatie van het Easter Open is van mening dat alle kinderen in de wereld de gelegenheid moeten hebben om te kunnen sporten.

 

Samen met onze 17 sportparken & supporters hopen wij een mooi bedrag op te halen tijdens de toernooidagen. Tijdens de opening bij Udi’19 van het Easter Open 2017 op vrijdag 14 april willen we alvast een cheque overhandigen namens de Vrienden van het Easter Open.

 

Easter Open

 

Na de opening worden op zaterdag 15 april de eerste wedstrijden gespeeld, gevolgd door de finale ronden op zondag 16 april. Elke deelnemer gaat naar huis met een leuke attentie, de nummers 1 tot en met vier ontvangen een beker, waarbij de nummer 1 ook nog naar huis mag met de ‘Easter Open Trofee’. Ieder team speelt twee dagen, onafhankelijk van de prestatie. Alle leeftijdsgroepen worden verdeeld in poules van vier, vijf of zes teams, waarbij zij de eerste dag teams van verschillende nationaliteiten treffen. Op de tweede dag komen alle sterkste teams bij elkaar voor de finalerondes.

 

Als toernooiorganisatie hopen wij natuurlijk dat u de voetballers en voetbalsters komt aanmoedigen. Iedereen is van harte welkom. Graag zien wij u terug in het paasweekend van 14 t/m 16 april tijdens het Easter Open 2017!

 

Easter Open

 

 

 

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Column

De column Bajes is nu te vinden op Gennep.News! Lees hoe de plannen voor de Houtkade de esthetiek van Gennep bedreigen en hoe Dwarsliggert...

Regio

Het Nederlands kampioenschap Maasheggenvlechten staat weer voor de deur, en het belooft een knotsgek spektakel te worden! Op 10 maart 2024 gaan de groenste...

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...