Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gaya Neeskens

Gennep

Weer 2 nieuwe aanwinsten Flynth Flamingo’s Activia

Eredivisionist Flynth Flamingo’s Activia heeft twee aanwinsten voor het komende seizoen vastgelegd. Van het Houtense Oskam Taurus maakt de 22-jarige middenaanvalster Lisa Kersten de overstap. Daarmee keert de in Langenboom geboren volleybalster terug in de regio. De 16-jarige Gaya Neeskens wordt na haar debuut in het afgelopen seizoen vast selectielid.

 

Lisa Kersten maakte bij Vollan in Langeboom kennis met de volleybalsport en maakte als junior de overstap naar Activia. Via het Beerse Energo (sinds vorig seizoen met het Cuijkse Shock’82 fusiepartner bij VC Volt) maakte zij vijf seizoenen geleden de overstap naar Oskam Taurus dat toen nog in de Topdivisie uitkwam.

 

Lisa Kersten

 

In het seizoen 2014-2015 kaapte Taurus de titel in deze klasse voor de neus weg van Flamingo’s dat een jaar later kampioen werd en de Houtense ploeg toen de doorgang naar de prestigieuze Final Four versperde.

 

Het vijfde seizoen in de Eredivisie bracht voor Lisa Kersten en haar ploeggenoten niet wat zij vooraf verwachtten. Degradatie naar de Topdivisie was onafwendbaar. Die stap terug maakt de middenaanvalster niet mee.

 

Nee, ik heb vijf mooie jaren beleefd maar ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Die zie ik bij FAST waar ik hoop weer om de prijzen te kunnen spelen. Ik weet wie de teamgenoten zijn en ik heb er superveel zin in. In Gennep en Sint Anthonis leeft het volleybal enorm. Ik vind het spel nog zo leuk en ik kan intens genieten als ik zie dat anderen ook plezier aan de sport beleven.

 

Aan de selectie van de trainers Jacek Ziemba en Josha Kailola wordt ook Gaya Neeskens toegevoegd. De 16-jarige CIOS-student die als passer-loper en diagonaal speelt en afgelopen seizoen debuteerde in het Eredivisieteam komt volgend seizoen uit voor het FAST-team en voor tweededivisionist Activia.

 

Afgesproken is dat ik drie keer met Flynth Flamingo’s Activia meetrain en een keer bij Activia Dames 1. Ook de wedstrijden speel ik zoveel mogelijk voor beide teams.

 

Zegt de verheugde Neeskens. Ook trainer Jacek Ziemba is tevreden over de twee uitbreidingen.

 

Gaya Neeskens

 

Met Lisa Kersten hebben we vooral meer mogelijkheden in de aanval. Daar gaan we volgend seizoen zeker van profiteren.

 

Voor het versterken van de positie van het regionale volleybal op het hoogste niveau is ook de definitieve overstap van Gaya Neeskens van belang.

 

Gaya kan bij ons als vast selectielid veel leren en daarnaast kan zij Activia ondersteunen bij de ambitie om door te stoten naar de Eerste Divisie.

Auteur: Jos Gröniger

 

Overzicht nieuwe aanwinsten Flynth Flamingo’s Activia

 

Lisa KerstenOskam Taurus
Gaya NeeskensFlamingo’s
Lobke van OosteromOskam Taurus
Nikki van der VeenPeelpush
Joëlle ViléCoolen Alterno

 

Afscheid genomen van:

 

 

Verwant

Sport

In hun laatste wedstrijd heeft eredivisionist ARBO Rotterdam/FAST een 3-1 nederlaag geleden tegen Peelpush in de Limburgse derby. Opmerkelijk was de afwezigheid van het...

Gennep

Ivo Martinovic, de hoofdtrainer van eredivisionist ARBO Rotterdam/FAST, heeft besloten per direct te stoppen als trainer en coach van ‘zijn’ damesteam. Het besluit nam...

Gennep

Eredivisionist FAST uit Gennep en Sint Anthonis zag de lopende competitie abrupt afgebroken. Het uitgebroken Coronavirus heeft de volleybalcompetities tot een voortijdig einde genoopt....

Sport

Eredivisionist FAST heeft de zenuwen van de fans sterk op de proef gesteld. In de doorgaans sfeervolle en luidruchtige sporthal Pica Mare kon je...