Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ron Paffen

Gennep

Gemeente zet wielerkampioen in de bloemetjes

Afgelopen weekend won Ron Paffen uit Milsbeek het wereldkampioenschap wielrennen in de klasse 60+, gehouden in Dijon, Frankrijk. Wethouder Vandermeulen van sport ging langs bij de kersverse wereldkampioen om hem in de bloemetjes te zetten.

 

 

Aan de ingelijste truien bij Ron in de hal is gelijk te zien dat dit niet zijn eerste overwinning is! In de 45 seizoenen die Ron al fietst, heeft hij nog diverse andere successen behaald. De ’kroon’ vindt hij zelf de winst van het Nederlands Kampioenschap in 2011 en de Tour van Mallorca voor masters 50-60.

 

 

Ron prijst zichzelf gelukkig dat hij weer op het podium heeft mogen staan en dat hij deel uitmaakt van de Gennepse wielersport. In 1989 won Ron de Page-ronde van Gennep. Het doet hem erg goed dat er grote belangstelling is voor de sport en dat Gennep zich weer als fietsstad profileert. De beelden van de Holland Ladies Tour met op de achtergrond het oude stadhuis van Gennep vindt hij prachtig.

 

 

Ook van andere wielrenners hoor ik vaak dat ze Gennep het mooiste vonden.

 

 

Ron hoopt dat de jeugd dezelfde ‘drive’ en doorzettingsvermogen blijft behouden, zoals hij dat heeft. Naast zijn werk zit Ron bijna elke dag op de fiets om te trainen en elke keer gaat hij tot het uiterste.

 

 

https://www.facebook.com/gemeentegennep/photos/a.836375116394134.1073741828.636155893082725/1638205709544400/?type=3&theater

 

 

Met de futuristische snufjes van tegenwoordig, zoals een wattagemeter, heeft Ron niet zoveel. Hij is zijn eigen graadmeter en was een van de laatsten die nog met riempjes om zijn voeten fietste.

 

Jongeren zijn hier niet meer mee bekend. Een jongen vroeg mij zelfs of ik iets nieuws had toen hij mijn riempjes zag.

 


Aanstaande vrijdag vertrekt Ron met zijn vrouw naar Oostenrijk voor de wereldbeker en op vrijdag de 13e in oktober fietst hij wederom de Tour van Mallorca. Dertien is voor Ron overigens geen ongeluksgetal, want het wereldkampioenschap van afgelopen zaterdag in Frankrijk won hij met hetzelfde rugnummer.

 

 

Wielerstad

 

Bron en foto: facebook.com/gemeentegennep

 

 

Verwant

Gennep

De Zwitserse wielrenster Marlen Reusser heeft de tweede etappe in de Simac Ladies Tour, een tijdrit van 17 kilometer met start en finish bij...

Corona

De Boels Ladies Tour gaat dit jaar toch niet door. De wedstrijd zou van 1 tot en met 6 september, met de tijdrit van...

Kaate Mulders

Eindelijk, het is bekend welke sporters genomineerd zijn voor het Sportgala Gennep. Tijdens het evenement in Pica Mare op 13 december worden de winnaars...

Ladies Tour

Lorena Wiebes heeft donderdag de tweede etappe van de Boels Ladies Tour in Gennep gewonnen. Met haar zege heeft ze ook de leiderstrui bemachtigd....