Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Gemeente zet wielerkampioen in de bloemetjes

Afgelopen weekend won Ron Paffen uit Milsbeek het wereldkampioenschap wielrennen in de klasse 60+, gehouden in Dijon, Frankrijk. Wethouder Vandermeulen van sport ging langs bij de kersverse wereldkampioen om hem in de bloemetjes te zetten.

 

 

Aan de ingelijste truien bij Ron in de hal is gelijk te zien dat dit niet zijn eerste overwinning is! In de 45 seizoenen die Ron al fietst, heeft hij nog diverse andere successen behaald. De ’kroon’ vindt hij zelf de winst van het Nederlands Kampioenschap in 2011 en de Tour van Mallorca voor masters 50-60.

 

 

Ron prijst zichzelf gelukkig dat hij weer op het podium heeft mogen staan en dat hij deel uitmaakt van de Gennepse wielersport. In 1989 won Ron de Page-ronde van Gennep. Het doet hem erg goed dat er grote belangstelling is voor de sport en dat Gennep zich weer als fietsstad profileert. De beelden van de Holland Ladies Tour met op de achtergrond het oude stadhuis van Gennep vindt hij prachtig.

 

 

Ook van andere wielrenners hoor ik vaak dat ze Gennep het mooiste vonden.

 

 

Ron hoopt dat de jeugd dezelfde ‘drive’ en doorzettingsvermogen blijft behouden, zoals hij dat heeft. Naast zijn werk zit Ron bijna elke dag op de fiets om te trainen en elke keer gaat hij tot het uiterste.

 

 

 

 

Met de futuristische snufjes van tegenwoordig, zoals een wattagemeter, heeft Ron niet zoveel. Hij is zijn eigen graadmeter en was een van de laatsten die nog met riempjes om zijn voeten fietste.

 

Jongeren zijn hier niet meer mee bekend. Een jongen vroeg mij zelfs of ik iets nieuws had toen hij mijn riempjes zag.

 


Aanstaande vrijdag vertrekt Ron met zijn vrouw naar Oostenrijk voor de wereldbeker en op vrijdag de 13e in oktober fietst hij wederom de Tour van Mallorca. Dertien is voor Ron overigens geen ongeluksgetal, want het wereldkampioenschap van afgelopen zaterdag in Frankrijk won hij met hetzelfde rugnummer.

 

 

Wielerstad

 

Bron en foto: facebook.com/gemeentegennep

 

 

Reacties