Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ottersum

Wonderbaarlijke driepunter Achates

Achates heeft vandaag in de laatste competitiewedstrijd vanuit een uitzichtloze situatie in extremis nog de drie punten weten binnen te slepen tegen SDDL in Demen. Deze overwinning kwam mede tot stand doordat Hein de Jager en Paul Toonen uitblonken in hun laatste wedstrijd voor Achates 1.

 

 

 

 

Dat keeper De Jager een van de uitblinkers was in de eerste helft is eigenlijk een slecht teken voor de ploeg van Michel van de Venn. De Achates-trainer was dan ook allesbehalve tevreden over hoe zijn team in de eerste helft aan het voetballen was en achterin was het bij tijd en wijle een gatenkaas.

 

 

Achates mistte vandaag aan de aftrap de geschorste Johan Kleijnen, de afwezige Damien Matulessy, de langdurig geblesseerde Jos Hendrix en de niet fitte Taleb Sarkouk, Siem Loeffen en Sjors Weijers. Daardoor speelde Yanick Cillessen (ternauwernood hersteld) met Giel Loeffen centraal achterin en stonden ditmaal JP ten Haaf en Tim van Cromvoirt in de basis op het middenveld. Achates begon erg zwak aan de wedstrijd en Hein de Jager is meerdere malen de redder van Achates. Zo redt hij onder andere op een inzet van Jacques de Vocht van dichtbij na een vrije trap vanaf de zijkant. Daan Klievink verschijnt in korte tijd tweemaal een-op-een voor Hein de Jager. De Jager is in de eerste helft echter heer en meester in deze een-op-een sitauties en weet beide pogingen van Daan Klievink met zijn voet/been tot corner te verwerken. Ties Kleivink komt ook nog eenmaal door vanaf de rechterkant en zijn schot in de korte hoek wordt door een mooie reflex van Hein de Jager naast getikt.

 

 

Achates zet hier in de eerste helft alleen een schot van Jelle Hendriks tegenover welke gepareerd wordt door keeper Maarten Megens van SDDL. Hierdoor staat in de rust nog een zeer verrassende 0-0 op het scorebord, als Achates echter niet uit een ander vaatje zou tappen in de tweede helft was het niet lang wachten op tegentreffers.

 

 

Ondanks een donderspeech in de rust en het inbrengen van Siem Loeffen voor Yanick Cillessen is het kort na rust toch SDDL dat snel op voorsprong komt. Daan Klievink wordt voor de zoveelste maal door de SDDL middenvelders vrij voor keeper De Jager gezet en ditmaal schuift hij de bal onder Hein de Jager door in het netje. Kort daarna is Daan Klievink iets eerder bij de bal dan Siem Loeffen maar wordt zijn eerste inzet tegengehouden door De Jager, de bal valt echter zeer ongelukkig voor Achates opnieuw voor zijn voeten en dan is het voor hem een koud kunstje zijn tweede van de wedstrijd te maken: 2-0.

 

 

Michel van de Venn wisselt middenvelder Tim van Cromvoirt en voor hem in de plaats komt verdediger Guus Vervoort die een goed en fel half uur speelt. Siem Loeffen schuift hierdoor door naar het middenveld. Achates heeft steeds meer balbezit en krijgt voor het eerst vandaag grotere kansen. Jelle Hendriks stuit eenmaal van dichtbij op Maarten Megens en bij een tweede kans wacht hij iets te lang met schieten. In de 75e minuut gaan de Achates aanvallers in overtal op de verdedigers af maar lijkt de aanval in de kiem gesmoord te worden. Paul Toonen blijft echter aan de bal en weet vervolgens op schitterende wijze de bal in de lange hoek te krullen vanaf de linkerkant van het strafschopgebied: 2-1.

 

 

Achates lijkt er weer in te geloven na de aansluitingstreffer en weet in de 84e minuut zelfs de gelijkmaker te scoren. Paul Toonen stuurt met buitenkantje rechts Teun Lemmen diep langs de zijlijn, hij snelt vervolgens voorbij zijn directe tegenstander en snijdt naar binnen richting de goal. Met een snelle beweging trekt Teun Lemmen verder naar het midden voorbij de SDDL keeper en kan hij vervolgens eenvoudig binnen tikken.

 

 

Jelle Hendriks speelt een gretige tweede helft en wordt in de slotfase in het strafschopgebied aangespeeld, hij wilt op snelheid voorbij zijn tegenstander gaan en wordt daar op onreglementaire wijze onderuit gehaald: penalty Achates.

 

 

 

 

Dit is voor Paul Toonen misschien wel het mooiste scenario om af te sluiten bij Achates 1. Met een onhoudbare strafschop hoog in de rechterhoek schiet hij Achates op een 2-3 voorsprong en daarmee wint Achates van SDDL. Hierdoor eindigt Achates met 36 punten op een 9e plek op de ranglijst, hiermee blijft het onder andere voor op SIOL (35 punten) en Milsbeek (31 punten).

 

 

 

 

Karakteristieken

Doelpunten:
51. Daan Klievink 1-0
55. Daan Klievink 2-0
75. Paul Toonen 2-1
84. Teun Lemmen 2-2
90+. Paul Toonen 2-3 penalty

Opstelling Achates:
Hein de Jager, Jerral Taihuttu, Yanick Cillessen (46. Siem Loeffen), Giel Loeffen, Jop Loeffen, JP ten Haaf, Tim van Cromvoirt (61. Guus Vervoort), Jeroey Lekatompessy, Jelle Hendriks, Teun Lemmen en Paul Toonen.

Scheidsrechter: J.A. Wijsman

Gele kaarten: geen

 

 

Verwant

Gennep

Recente Kamervragen benadrukken het belang van zwemdiploma's, met een verontrustend onderzoek dat wijst op een stijgend aantal kinderen zonder diploma bij basisschoolverlaters. De mogelijke...

Sport

Roel van Wijk, ervaren voetballer en trainer, wordt de nieuwe hoofdtrainer van S.V. Vitesse'08 uit Gennep voor het seizoen 2024-2025. Hij volgt Reinold Wiedemeijer...

Sports

Na een adembenemende donderdagavondshow tegen Milsbeek, leek Achates op de toppen van hun kunnen. Helaas, de energietank was nog niet helemaal vol toen ze...

Gemeente Gennep

In Ottersum staat op donderdag 18 januari een belangrijke inloopbijeenkomst op de agenda, georganiseerd door het projectteam Lob van Gennep. Van 19.00 tot 21.00...