Agenda
Volg ons
Shared Space
 

X-triathlon promotietour van start

De X-triathlon promotietour is gestart. Na een duik in het zwembad Pica Mare liet Roy Althuizen, de ambassadeur van Gennep, wethouder Ed Vandermeulen een convenant ondertekenen waarmee de gemeente Gennep zich aan de X-triathlon verbindt.

 

 

 

 

Op woensdag 7 maart trokken zeven sporters met een beperking, uit elke Noord-Limburgse gemeente één, door de straten van Noord Limburg. Daarmee vragen ze aandacht voor de X-triathlon die deze zomer georganiseerd wordt in Venray. De sporters begonnen met zwemmen en deden daarna al lopend en fietsend de verschillende gemeentehuizen aan. Daar werden ze ontvangen door een van de wethouders.

 

 

 

 

Op 17 juni 2018 organiseren Iedereen Kan Sporten en MEE Noord en Midden Limburg de eerste X-triathlon (zwemmen, fietsen, hardlopen) voor mensen met een beperking in Venray. Het bijzondere aan deze triathlon is dat het programma zo is aangepast dat iedereen, met welke beperking dan ook, mee kan doen. Zelfstandig of met hulp van een buddy. Meer informatie op de website www.iedereenkansporten.nl/x-triathlon.

 

 

Roy Althuizen

 

 

Met de promotietour langs alle Noord Limburgse gemeenten vragen de sporters aandacht voor sport en bewegen voor mensen met een beperking en de X-triathlon in het bijzonder. Bij elk gemeentehuis finishen de sporters en worden ze ontvangen door een van de wethouders. Elke wethouder tekent een convenant waarmee de gemeente zich aan de X-triathlon verbindt. De X-triathlon ambassadeur uit de gemeente Gennep is Roy Althuizen.

 

 

 

 

 

 

Bron en foto: twitter.com/GemeenteGennep

 

 

Reacties