Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

VIOS/SPES begint zaalseizoen met spannende overwinning op De Korfrakkers
VIOSSPES begint zaalseizoen met spannende overwinning op De Korfrakkers

Sport

Zege VIOS/SPES in zaalkorfbalthriller

VIOS/SPES opent het zaalseizoen met een zenuwslopende overwinning op De Korfrakkers (19-18). Ondanks een sterke eerste helft en een uitdaging na rust, behoudt het team van coach Niels Schallenberg de kalmte en pakt 2 punten in de Topklasse korfbal.

De zaalcompetitie ging afgelopen weekend van start voor VIOS/SPES, die het opnamen tegen De Korfrakkers uit Erp. De wedstrijd kende twee totaal verschillende gezichten en eindigde uiteindelijk in een zenuwslopende overwinning voor de thuisploeg.

 

In de eerste helft van de wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd. VIOS/SPES en De Korfrakkers hielden elkaar tot 3-3 in evenwicht. Echter, daarna begon de thuisploeg langzaam maar zeker uit te lopen op hun Erpse tegenstanders. Terwijl de doelpunten bij VIOS/SPES gemakkelijk vielen, miste De Korfrakkers veel kansen, waaronder twee strafworpen. Met een comfortabele ruststand van 14-6 leek de wedstrijd in het voordeel van VIOS/SPES beslist.

 

Maar zoals zo vaak in de sport, draaide het tij in de tweede helft. De ploeg van Jacques Kop-Jansen kwam sterk uit de kleedkamer en begon te scoren. Waar in de eerste helft de korf moeilijk werd gevonden, vielen nu zelfs doelpunten uit zeer verre schoten. De voorsprong van VIOS/SPES slonk in rap tempo, en na 15 minuten niet-scoren stond het ineens 14-12 met nog 10 minuten zuivere speeltijd op de klok.

 

Coach Niels Schallenberg zag zijn ploeg even wankelen, maar de thuisploeg herpakte zich net op tijd. Ondanks dat De Korfrakkers voor het eerst op voorsprong kwamen (16-17), wist VIOS/SPES in de aansluitende aanval meteen gelijk te maken via Indy Oldenhof (17-17). De laatste minuten waren bloedstollend met kansen voor beide teams.

 

Moon Arts scoorde uit een kort schot en Wies Weijers benutte een vrije bal, waarmee VIOS/SPES weer op voorsprong kwam (19-17). In de laatste minuut scoorde De Korfrakkers nog van grote afstand, maar het mocht niet baten. De eindstand werd vastgesteld op 19-18 in het voordeel van VIOS/SPES. Coach Niels Schallenberg reageerde na afloop:

 

“Het was een flinke vuurdoop in de Topklasse, complimenten voor hoe De Korfrakkers terugkwam in de wedstrijd. Wij speelden een prima eerste helft, maar verloren onze scherpte na rust en het kostte veel tijd om weer in ons spel te komen. Tegelijkertijd is het knap van de meiden dat ze bij de 16-17 achterstand niet in paniek raken, en weer ons spel gaan spelen en met 19-17 voor komen. Belangrijkste is dat we uiteindelijk 2 punten pakken en deze ervaring meenemen naar de volgende duels.”

 

In het tweede team van VIOS/SPES zag het er minder rooskleurig uit. Ze moesten hun meerdere erkennen in het ervaren Peelkorf 2. Coach Isa Arts analyseerde nuchter: “In de eerste helft kwamen we duidelijk tekort (2-10). Na rust wisten we onze kansen beter te benutten, maar Peelkorf was te sterk en won verdiend met 11-16.”

 

Foto: Peter Gommans

 

Verwant

Gennep

Gemeente Gennep subsidieert met 3000 euro de tweede druk van het Holocaust-boek "En toen waren ze weg", maar weigert zelf de voorgestelde 150 exemplaren...

Carnaval

De Mé.rtzitting in Gennep introduceert een toegangsprijs van 5 euro met polsbandjes vanwege veiligheidszorgen en drukte tijdens vorig jaar. Meer informatie op Gennep.News.

Gennep

Bij GennepNews vieren we samen met Sinterklaas de leukste tijd van het jaar! Ontdek elke maandag en donderdag dag nieuwe avonturen van de goedheiligman...

Column

In de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News wordt de onontkoombare realiteit van de Gemeente Gennep belicht, waar onherroepelijke beslissingen en genadeloze bezuinigingen een...