Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Flynth FAST gaat op zoek naar nieuwe trainer

Flynth FAST en trainer Jacek Ziemba nemen moeilijk besluit

 

 

Eredivisionist Flynth FAST gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Deze week hebben het bestuur van de volleybalorganisatie uit Sint Anthonis en Gennep de uit Polen afkomstige Boxmerenaar komend seizoen niet de hoofdtrainer is. Wie de opvolger van Ziemba wordt is nog ongewis.

 

 

Door Jos Gröniger

 

 

Het FAST-bestuur en de bevlogen trainer spraken woensdag over de toekomst. In dat gesprek kwam ook de afgenomen chemie tussen trainer en team aan de orde.

 

 

Flynth FAST maakte een moeilijk tweede seizoen op het hoogste niveau van het vrouwenvolleybal in Nederland door. Na een prima debuutjaar met een fraaie vijfde plaats in de Eredivisie volgde een loodzwaar seizoen met veel persoonlijk leed en sportieve tegenslagen. Pas op FAST’s laatste speeldag van de degradatiepoule werd lijfsbehoud in de Eredivisie veiliggesteld na een 3-0 overwinning op Peelpush. Handhaving bleek het hoogste haalbare voor het nieuw geformeerde team dat vooraf deelname aan de Kampioenspoule als doel stelde. Na de ‘D-day’ op zondag 26 maart toen Flynth FAST in een kolkend Pica Mare de degradatiedans ontsprong werd de blik gericht op een nieuw (derde) seizoen in de Eredivisie.

 

 

Jacek Ziemba werd niet geslachtofferd vanwege het teleurstellende seizoen. Dat bevestigt FAST-voorzitter Jan Peters stellig.

 

 

We houden Jacek beslist niet verantwoordelijk voor de resultaten van dit seizoen. Ondanks alle tegenslagen heeft hij de ploeg voortdurend weten bij te sturen en uiteindelijk in veilige haven geloodst. Met het oog op de toekomst hebben we geconcludeerd dat het beter is als er straks een nieuw gezicht voor de groep staat.

 

 

Dat betekent niet dat voor Jacek Ziemba geen plaats is binnen de FAST-organisatie.

 

 

We zouden Jacek graag in een andere rol zien. Jacek heeft met zijn kennis en passie volleybal op Eredivisieniveau naar de regio gebracht en kan in de toekomst daar ook veel in betekenen. Hij heeft ons voorstel in beraad.

 

 

Het FAST-bestuur en speelsters zijn de trainer erkentelijk voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van het Eredivisieteam. Jacek Ziemba streek in 2015 neer als trainer van Flamingo’s Dames in Gennep. Nadat in het seizoen 2014-2015 het kampioenschap en promotie naar de Eredivisie misgelopen werd loodste hij de Roze Vogols samen met assistent Josha Kailola naar de titel in de Topdivisie. Ook stond Flamingo’s in de FinalFour (de halve finale van het bekertoernooi).

 

 

Jacek Ziemba stond aan de wieg van de regionale volleybalsamenwerking tussen Flamingo’s en Activia die leidde tot de Eredivisieorganisatie FAST.

 

 

 

 

Foto: Peter Gommans

 

 

Reacties