Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Joey Bakker van Stichting Survivalrun Primates te Ottersum

Sport

Zilver voor Joey Bakker

Joey Bakker (23) van Stichting Survivalrun Primates te Ottersum pakte afgelopen zondag de zilveren beker voor het eindklassement zonder aan de U-Battle survivalrun in Den Bosch mee te doen. Voor hem was dit zijn achtste keer van de 9 seizoenen dat er een beker behaald werd in het landelijke eindklassement.

Joey Bakker (23) van Stichting Survivalrun Primates te Ottersum pakte afgelopen zondag de zilveren beker voor het eindklassement zonder aan de U-Battle survivalrun in Den Bosch mee te doen. Voor hem was dit zijn achtste keer van de negen seizoenen dat er een beker behaald werd in het landelijke eindklassement.

 

 

Afgelopen seizoen waren er 20 wedstrijden in het landelijke klassement voor de Korte Survivalrun (KSR) afstand. Een KSR is ongeveer 8km lang met circa 30 verschillende hindernissen die overwonnen moeten worden samen met de elementen van de natuur. Daarvan telde de beste 7 wedstrijden mee.

 

 

De concurrenten voor Bakker, Ruben Dinkelman en Tom Wagemans waren erg aan elkaar gewaagd. Alle drie sporten ze in hetzelfde team en dus bekende concurrenten van elkaar. Wedstrijd op wedstrijd werden de plaatsen 1 en 2 in de laatste 200m bepaald. Wat soms voor spectaculaire eindsprintjes kon zorgen. Zo werd er in Ede op 3 seconden verschil en in Dinxperlo op 6 seconden verschil gewonnen door Dinkelman.

 

 

Joey Bakker

 

 

Vanaf april pakte het voor Bakker niet goed uit. Tijdens de run in Bathmen stootte Bakker zijn knie en zonder het te weten was de knie gebroken. Dankzij zijn koppel wist hij de survivalrun in Bathmen (8km) te volbrengen, maar lag daarna wel 10 weken uit de running. Zijn seizoen was daarbij definitief bepaald met een tweede plek. Ook zit er geen Europese Kampioenschappen Obstaclerun (EC OCR) meer in voor hem. Door de breuk miste hij de kwalificatierun die nodig was om naar Polen te mogen. In oktober zullen de Wereld Kampioenschappen Obstaclerun gehouden worden in Londen. Bakker focust zich op herstel en de kwalificatierun op 1 september bij de Fisherman Strongmanrun in Hellendoorn.

 

 

Primates had dit jaar al eerder succes met een zilveren medaille op het Nederlands kampioenschap tijdens de Niersdal Survivalrun in Gennep. Hierbij behaalde Bakker, viervoudig Nederlands Kampioen, zijn 7e podiumplek op een NK.

 

 

Verwant

Sport

Hannah Drieszen uit Milsbeek is Nederlands kampioen survivalrun bij de jeugd geworden. Ze leidde de race van begin tot eind in Nieuwehorne, Friesland, met...

Sport

In de wereld van survivalrun bloeit een nieuw jeugdtalent op, en haar naam is Hannah Drieszen (11) uit Milsbeek. Als jeugdlid van Stichting Survivalrun...

Sport

Hoofdtrainer Joey Bakker van Stichting Survivalrun Primates domineerde het Korte Survivalrun (KSR) circuit met 7 overwinningen en behaalde de derde plaats op het Nederlands...

Sport

Joey Bakker, hoofdtrainer van Primates Gennep, is genomineerd voor Sportman van het Jaar bij De Liemerse Sportprijs, dankzij zijn uitzonderlijke bijdrage aan de survivalrun....