Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Zilver voor SPES/VIOS op NK

Het eerste jaar van de samenwerking tussen korfbalverenigingen VIOS (Ottersum) en SPES (Milsbeek) levert meteen een prachtig resultaat op: het combinatieteam SPES/VIOS B1 wint de zilveren medaille op het Nederlands Kampioenschap Dameskorfbal.

 

 

In een spannende wedstrijd tegen favoriet De Korfrakkers streed SPES/VIOS tot het eind mee om de overwinning. De Korfrakkers bleken uiteindelijk meer trefzeker en wonnen met 13-9. Maar meiden uit Ottersum en Milsbeek hebben laten zien dat ze thuishoren in de top van het dameskorfbal.

 

 

In september startten deze meiden – in de leeftijdscategorie van 14 tot 16 jaar – onder leiding van coach Niels Schallenberg en assistent Isa Arts aan een ambitieus avontuur: in de B-hoofdklasse te top bereiken en meedoen om de titel. De focus van de coaches lag allereerst op het smeden van één team. De meiden leerden elkaar beter kennen en ontwikkelden zich de afgelopen maanden razendsnel. Zowel technisch als tactisch leerden ze op een andere manier korfballen, waarmee ze hun tegenstanders volledig verrasten. De afgelopen maanden op het veld bleven ze zelfs ongeslagen en plaatsen zich voor de finale van het Nederlands kampioenschap.

 

 

 

 

Finale NK: De Korfrakkers – SPES/VIOS B1

 

 

Tegenstander afgelopen zondag was de gedoodverfde favoriet De Korfrakkers uit Erp. Die ploeg won alle wedstrijden in de zaal en op het veld met ‘dubbele cijfers’ en ook tijdens de finale van de zaalcompetitie in april wist SPES/VIOS B1 geen vuist te maken.

 

 

Voor deze finale van de veldcompetitie bedachten de coaches van SPES/VIOS B1 dan ook een nieuwe strategie. De Korfrakkers, een ploeg die gewend is om snel rond te spelen en veel schotpogingen te creëren, werd volledig verrast door deze nieuwe tactiek. Na een schotpoging was De Korfrakkers de bal meteen kwijt, waarna SPES/VIOS B1 juist kon gaan aanvallen. Het was dan ook een spannende eerste helft waarbij de doelpunten schaars waren, omdat de verdedigingen van beide teams goed functioneerden (4-3 ruststand).

 

 

Na de rust kwam De Korfrakkers sterker uit de kleedkamer en liep uit naar een 8-4 voorsprong. De weinige schotkansen die ze kregen werden nu wel benut, waar ze aan de andere kant niet vielen. Maar de meiden uit Ottersum en Milsbeek rechtten hun rug en zetten de tegenaanval in. Langzaam maar zeker kropen ze dichterbij. Bij de stand van 9-7 scoorde SPES/VIOS een prachtige doorloopbal, wat de aansluitingstreffer had moeten zijn, maar helaas besloot de scheidsrechter anders. En zoals vaker valt het doelpunt dan aan andere zijde. Dit was het kantelpunt in de wedstrijd. Hoewel de meiden in het zwart bleven strijden, wilde de bal vaak net niet vallen of draaide weer de korf uit. De eindstand werd 13-9, toch een resultaat om trots op te zijn. De meiden van het combinatieteam van VIOS en SPES hebben laten zien dat ze thuishoren in de top van Nederland én dat de samenwerking tussen beide verenigingen een mooie toekomst heeft.

 

 

Reacties