Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Zorgen Flynth FAST nemen toe

De neerwaartse spiraal waarin de volleybalsters van Flynth FAST zich bevinden is zaterdag niet onderbroken. In sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem weigerde Talent Team Papendal medewerking te verlenen aan een revival van FAST. Met 3-0 (25-21, 25-15 en 25-20) kreeg de ploeg van trainer Ziemba opnieuw een gevoelige tik.

 

 

Door Jos Gröniger

 

 

Menigeen denkt met weemoed terug aan de woensdag 25 oktober, de dag waarop Flynth FAST de laatste overwinning boekte (Peelpush, 3-1). Tegen Springendal Set Up’65 werd op 4 november het laatste punt behaald.

 

 

In Arnhem kwam Flynth FAST optimistisch gestemd binnen de lijnen. Met een betere pass en sterk blok sloeg FAST in de eerste set een gat van drie punten. Een kleine tegenslag kwam de ploeg niet meer te boven. Talent Team werkte de achterstand weg en liep uit. Bij 21-21 werd een Arnhemse tempoversnelling fataal. Met 25-21 ging de set naar de thuisploeg.

 

 

Voor Flynth FAST (waar zaterdag Shannon Gerhard de absente Annefleur Peters als libero verving) werkte die dreun in de tweede set na. De thuisploeg had na de snelle 8-2 voorsprong geen kind aan het plotseling weer zelfvertrouwenloze Flynth FAST. Met 25-15 werd de ploeg op een 2-0 achterstand gezet. Verwoed knokte Flynth FAST voor uitstel van executie. Tot aan 20-20 bleef er uitzicht op de setwinst. Zo ver kwam het niet. Talent Team Papendal stoomde door en dompelde het tobbende FAST met 25-20 dieper in de zorgen.

 

 

Een spelmoment uit de derde set waar in Flynth FAST lang uitzicht had op de winst.

 

 

Gelaten reageerde trainer Jacek Ziemba op de nederlaag. Een kant en klare oplossing wist de Poolse oefenmeester niet te noemen.

 

 

Je wilt de speelsters een flinke dosis zelfvertrouwen in de bagage meegeven. Daar werken we op de trainingen ook aan, maar ik heb het idee dat ze op wedstrijddagen een rugzak vol zand met zich meedragen.

 

 

Flynth FAST bleef zevende maar het zag de concurrentie een stap dichterbij komen. Zondag wacht opnieuw een loodzwaar duel. In de Activiahal in Sint Anthonis is Nerig Bögel Weert de tegenstander. De Weerter ploeg is negende maar heeft een punt minder dan Flynt FAST. De wedstrijd zondagmiddag begint om 15.00 uur.

 

 

(Foto: Een aanval Flynth FAST. Aanvalster Joëlle Vilé passeert het Arnhemse blok.)

 

 

Verwant

Column

Gennep heeft een probleem: een vliegend en poepend probleem. We hebben het niet over de ooievaars die we allemaal in ons hart hebben gesloten,...

Gennep

Zanger-pianist Roon Staal komt deze zomer naar Gennep! Op donderdag 15 juni kun je hem bewonderen tijdens zijn optreden in de Protestantse Kerk. Het...

Gemeente Gennep

Acht op de tien 17-plussers in de gemeente Gennep heeft een rijbewijs, zo blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek...

Gemeente Gennep

De Kledingbank Limburg organiseert op woensdag 14 juni weer een Kledingdag. Dit evenement biedt een geweldige kans voor mensen met een laag inkomen, een...