Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Zwaarbevochten zege VIOSSPES
Zwaarbevochten zege VIOSSPES

Sport

Zwaarbevochten zege VIOS/SPES

VIOS/SPES zegeviert met 17-16 tegen Oranje-Wit na een intense strijd in Gennep, waarbij de spanning tot de laatste minuut aanhield. Coach Niels Schallenberg prijst het team voor de moeizame, maar verdiende overwinning.

Na twee opeenvolgende nederlagen was VIOS/SPES vastberaden om de punten thuis te houden tegen het sterke Oranje-Wit uit Leunen.

 

In het eigen stadion in Gennep ontvouwde zich een intense strijd, waarbij beide teams alles op alles zetten om als overwinnaar uit de bus te komen.

 

Het begin van de wedstrijd kenmerkte zich door een gelijkopgaand spel, met een stand van 3-3. Vervolgens slaagde de thuisploeg erin om een voorsprong van twee punten te creëren, die standhield tot 8-6.

 

De intensiteit van het spel nam toe, resulterend in fysiek spel en oplopende irritaties tussen de teams.

 

In de laatste minuten voor de rust werd er flink gescoord, wat resulteerde in een 10-9 stand halverwege de wedstrijd. Ook na de pauze bleven beide teams elkaar in evenwicht houden, waarbij Oranje-Wit voor het eerst op voorsprong kwam bij 12-13.

 

VIOS/SPES reageerde direct en hield de stand gelijk. Zo ging het de laatste tien minuten, totdat Oranje-Wit met nog enkele minuten te spelen weer op een voorsprong van 15-16 kwam.

 

De spanning bereikte zijn hoogtepunt in de slotminuten, waar Desiree Bergmans met een korte kans de stand gelijk trok naar 16-16.

 

In een zenuwslopende ontknoping was het uiteindelijk Wies Weijers die met een omdraaibal de beslissende 17-16 op het scorebord zette. Coach Niels Schallenberg was na afloop duidelijk opgelucht:

 

“We hebben een moeizame, maar verdiende zege behaald. Het was een fysieke strijd, en de opgelopen irritaties resulteerden zelfs in twee gele kaarten voor Oranje-Wit. Ons team heeft hard gevochten, en dat was precies wat we vandaag wilden zien.”

 

Met deze overwinning heeft VIOS/SPES laten zien dat ze bereid zijn te strijden voor de overwinning, zelfs na tegenslagen. De sfeer in het stadion was geladen, en de supporters werden getrakteerd op een spannende wedstrijd die tot het laatste fluitsignaal boeide.

 

De volgende uitdaging wacht, maar VIOS/SPES kan met vertrouwen vooruitkijken na deze zwaarbevochten overwinning.

 

Foto: Peter Gommans

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gemeenteraadslid Joy Hillebrand van RoodGroen Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gennep over de implementatie van een nieuw basisdienstverleningspakket voor schuldhulpverlening....

Gemeente Gennep

Gennep kampt met financiële uitdagingen door verminderde steun van de regering. Wethouder Janine van Hulsteijn legt uit dat er jaarlijks tussen de 2,5 en...

Milsbeek

Op 22 mei 2024 begon het schoorsteenonderzoek bij de voormalige steenfabriek in Milsbeek, uitgevoerd door Lob van Gennep. Het onderzoek richt zich op trillingsgevoeligheid...

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....