Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Sport

Alleen maar winnaars!

Stralende gezichten! Natuurlijk bij de winnaars, de andere genomineerden, de bezoekers maar ook bij de organisatie van het Gennepse Sportgala. Zaal Pica Mare ademde vrijdagavond glamour, glitter, sfeer en sport. Lees het verslag van Jos Gröniger op Gennep.News/sportgala!

Stralende gezichten! Natuurlijk bij de winnaars, de andere genomineerden, de bezoekers maar ook bij de organisatie van het Gennepse Sportgala. Zaal Pica Mare ademde vrijdagavond glamour, glitter, sfeer en sport. De sporters waren blij met hun uitverkiezing en de winst, maar waren er eigenlijk wel verliezers?

 

 

Door: Jos Gröniger, foto’s: Jan Tomasila van GennepNews

 

 

De vraag aan de ruim vierhonderd bezoekers hoe zij het na heel veel jaren teruggekeerde Sportgala gevonden hadden, leverde vrijdagavond een unaniem antwoord op. Iedereen straalde in zaal Pica Mare, van de grootouders van de winnende jeugdsporters tot de vertegenwoordiger van de genomineerde voor een van de prijzen.

 

 

Flamingo’s Gennep Meisjes C Sportgala – Klik op de afbeelding voor alle foto’s van Jan Tomasila!

 

 

Het programma en aankleding van de beide evenementen (het Sportgala Junior ging vrijdag vooraf aan het gala voor volwassen sporters) waren daar zeker debet aan. Maar er was zoveel meer dat het Sportgala compleet maakte. Lokale omroep GennepNews opperde het idee eerder dit jaar met succes tijdens initiatievenwedstrijd Expeditie V. De organisatoren van de ideeënwedstrijd beloonden GennepNews met een prijs, maar belangrijker was de ondersteuning van Gennep Doet Mee en de gemeente Gennep zodat het idee geen papieren tijger werd. Dat leidde ertoe dat er in een recordtempo een Sportgala gepresenteerd kon worden.

 

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

🔥 Vurige act! 🏆 #SportgalaGennep @sophie_gelder @timhendrikscornelis 📸 @jantomasila @GennepNews #GennepNews #Sportgala #Gennep

Een bericht gedeeld door Gennep News (@gennepnews) op

 

 

Duidelijk was, dat het Sportgala niet was blijven hangen in de periode van het vorige kampioenenbal in de gemeente Gennep. Nieuwe mediatechnieken werden gebruikt om het evenement te promoten en te presenteren. Dat sloeg op voorhand aan, en de vraag om sporters in diverse categorieën en disciplines voor een nominatie voor te dragen werd breed beantwoord. Kinderen droegen opa voor, bestuurders braken een lans voor individueel of in teamverband sportende leden en coaches.

 

 

Een vijfkoppige jury boog zich over de voordrachten en nomineerde in de diverse categorieën steeds drie sporters. Meer dan drieduizend keer werd er gestemd. De publiekstemmen en het juryoordeel bepaalden de uitslag waar menigeen naar uitkeek.

 

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

🏆 #SportgalaGennep 📸 @jantomasila @GennepNews #GennepNews #Sportgala #Gennep #VIOS #Ottersum

Een bericht gedeeld door Gennep News (@gennepnews) op

 

 

In een prachtige ambiance kwamen de genomineerden en hun genodigden naar Pica Mare. In een soepel lopende show belichtten de presentators de uitslagen. De sport in zijn totaliteit kreeg er aandacht in fraai gedoseerde items zoals interviews en demonstraties.

 

 

Prijzen

 

 

Deze sporters vielen in de prijzen!

 

 

Op het podium werden de prijzen uitgereikt aan Ahmed Habbati (Junior individuele sportprestatie), Flamingo’s Meisjes C (Junior teamprestatie), Teun Lemmen (Talent), Kim van der Venne (Individuele sportprestatie volwassenen), VIOS A1 (teamprestatie volwassen) en Anke Kwant (Coach). De Sportwaarderingsprijs ging naar Gennepenaar Bertus van As, die zich voor Vitesse ’08 en Flamingo’s op sportgebied bijzonder verdienstelijk gemaakt heeft.

 

 

De reacties waren positief. Beloond met de fraaie trofee en oorkonde of juist niet; de aanwezigen straalden van oor tot oor. Het hernieuwde Gennepse Sportgala kende alleen maar winnaars. Gennep kijkt al uit naar het volgende Sportgala.

 

 

Sportgala

 

 

Bron: Gemeenterubriek Gennep, VIA Gennep 18 december 2019

 

 

Verwant

Gennep

Zes minderjarige jongens zijn in Gennep gearresteerd voor een vermeende straatroof, waarbij een minderjarige slachtoffer werd van geweld en van zijn fiets werd beroofd....

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gennep

Op 18 februari 2024 herdacht Gennep de bevrijding van 79 jaar geleden. Het komende jaar staat in het teken van diverse herdenkingsactiviteiten, verdeeld over...