Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Platform Ondernemende Sportaanbieders
Platform Ondernemende Sportaanbieders

Sports

Platform Ondernemende Sportaanbieders

De netwerkbijeenkomst in Gennep bracht ondernemers in sport, beweging en gezondheid samen. Met ondersteuning van het Platform Ondernemende Sportaanbieders zagen ze kansen voor samenwerking. Dit biedt een breder sportaanbod voor de inwoners van Gennep.

Op 18 juni 2024 organiseerde de gemeente Gennep een netwerkbijeenkomst. Deze bijeenkomst richtte zich op ondernemers in sport, beweging en gezondheid. De organisatie werd ondersteund door het landelijke Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS). Het evenement trok een tiental ondernemers uit diverse sportdisciplines.

 

Ondernemers uit de fitnesswereld, duursport, zwemmen, yoga en psychomotorische therapie kwamen samen. Het doel? Samenwerking en verbinding. Door deze bijeenkomst zagen de ondernemers volop kansen om samen te werken. Dit biedt een breder sportaanbod voor de inwoners van Gennep.

 

Platform Ondernemende Sportaanbieders

 

Het Platform Ondernemende Sportaanbieders speelt een belangrijke rol in het Nederlandse sportlandschap. POS is een samenwerkingsverband van niet-traditionele sportaanbieders. Ze faciliteren jaarlijks meer dan de helft van de Nederlandse sporters. De diversiteit binnen POS is groot. Denk aan zwembaden, buitensportondernemers, fitnesscentra, maneges, zeilscholen, bootverhuurders, squashbanen en golfbanen.

 

Effect

 

Ruim 5 miljoen Nederlanders sporten jaarlijks bij deze ondernemende sportaanbieders. Negentien brancheverenigingen zijn inmiddels aangesloten bij POS. Dit verenigt ruim 6.000 ondernemers met 110.000 medewerkers. Deze getallen laten zien hoe groot de invloed van POS is.

Doel

 

“Wij betrekken de ondernemende sportaanbieders bij de ontwikkeling van sport in Nederland op nationaal en lokaal niveau,” aldus een vertegenwoordiger van POS. “We vertegenwoordigen de sportaanbieders en hun sporters in het Nederlandse sportlandschap.” Dit toont het belang van bijeenkomsten zoals die in Gennep.

Netwerkbijeenkomst

 

De netwerkbijeenkomst in Gennep was een succes. Ondernemers zagen veel mogelijkheden om gezamenlijk te groeien. Door samen te werken kunnen ze de inwoners van Gennep een uitgebreider en gevarieerder sportaanbod bieden. Dit zal bijdragen aan een gezondere en actievere gemeenschap.

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Het onderzoek van Lexnova en MKB-Nederland toont aan dat Gennep voldoende scoort op MKB-vriendelijkheid, maar er is ruimte voor verbetering. De gemeente heeft een...

Gennep

Een historisch pand in de Brugstraat, waar ooit textielzaak Supertex zat, is getransformeerd tot een modern appartementencomplex. Schepers Inc. heeft de ontwikkeling en verhuur...

Sport

Kaate Mulders en Sam van Keulen schitteren op het EK U18 in Slowakije. Kaate presteert uitstekend op zowel de 1500 als de 3000 meter....

Gemeente Gennep

Blauwtong is teruggekeerd in de gemeente Gennep, met drie meldingen van besmettingen in Milsbeek, Ottersum en Heijen. Schapenboeren en dierenartsen maken zich grote zorgen...