Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Fonkelende kaarsjes verlichten 400 jaar oude stadhuis

Meer dan duizend kaarsjes verlichten afgelopen donderdagavond tijdens de kaarsjesavond op de kortste dag van het jaar de Markt en het 400 jaar oude stadhuis. Tel daarbij de muzikale bijdrage op van de Gennepse harmonie Unitas et Fidelitas en de Milsbeekse fanfare Crescendo, plus de samenzang van vijf koren met het publiek, dan kun je geen mooiere afsluiting van het jubileumjaar rond dit prominente stadhuis in het hart van Gennep voorstellen.

 

 

Door: Frans Thonen

 

 

Burgemeester Peter de Koning keek in zijn korte speech even terug op dit jubeljaar rond het jarige stadhuis dat dankzij de inzet van vele organisaties en vrijwilligers tot een groot succes is geworden.

 

 

Wij hebben het allemaal zelf gedaan en gemaakt, wij hebben het met elkaar vorm gegeven,

 

 

aldus een trotse burgemeester. Hij betrok daarbij meteen de herdenking van 500 jaar Reformatie die nu ook werd afgesloten en het onlangs door basisschool De Ratel gestarte initiatief van Het Glazen Winkeltje in passage Clarenshof. Een actie die veel geld moet opbrengen voor de landelijke Serious Request actie van 3FM.

 

 

 

 

Met het ontsteken van de led-verlichting in de kerstboom en het uitspreken van een kerst- en nieuwjaarswens door burgemeester en de voorgangers van de Gennepse geloofsgemeenschappen kwam er langzaam een einde aan de 14de editie van de Gennepse kaarsjesavond. Maar niet eerder nadat iedereen een gratis beker warme chocomel of warme glühwein aangeboden had gekregen als afsluitende geste ter gelegenheid van de beëindiging van 400 jaar stadhuis Gennep.

 

 

Foto: Ron van den Goor‎

 

 

Zie ook:
Kaarsjesavond anders dan anders
Tien jaar terug: Kaarsjesavond
Kaarsjesavond 2016

 

 

 

 

 

 

Reacties