Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Aftrap zomeractiviteiten kern Gennep

Met een gezamenlijke persconferentie hebben de organisaties Summmertime en 400 jaar stadhuis Gennep vandaag in Hotel de Kroon het uitgebreide zomerprogramma in de kern van Gennep bekend gemaakt.

 

 

Dankzij de inspanningen van de Summmertime-organisatie is er ieder jaar in de kern van Gennep gedurende tien zomerweekenden van alles te doen. Heel veel muziek, theater, een pruuvemmment en andere activiteiten, al negen jaar trekt een groeiend publiek elk weekend naar Gennep om te genieten van de Summmertime-activiteiten.

 

 
Dit jaar wordt er echter extra uitgepakt. Niet alleen in verband met het tienjarig bestaan van Summmertime maar ook vanwege het jubileum 400 jaar stadhuis Gennep, dat het hele jaar door gevierd wordt. Reden voor beide organisaties om de handen ineen te slaan en een gezamenlijk programma voor de kern van Gennep te presenteren.

 

 

 

 
Gedurende 12 weekenden – te beginnen met het weekend van 9/11 juni – tot en met zaterdag 26 augustus bruist de kern van Gennep als nooit tevoren. Voor alle leeftijden is er wel iets te beleven. Een kleine greep uit de activiteiten: een kunst- en theaterweekend, een sacramentsprocessie, een gilde ontmoetingsdag, en een historische weekend met zalmschouw, oude ambachten, wagenspel en natuurlijk veel, heel veel muziek variërend van jazz, blues, folk, pop en rock tot Franse chansons.

 
 

Ook het succesvolle Pruuvemmment is er weer, waarbij gekeken is naar producten en eetgewoontens uit de tijd dat het stadhuis gebouwd werd.

 
 

De afsluiter van deze 12 feestweekenden is in handen van de Molukse gemeenschap. Met veel muziek, een markt met heerlijke Molukse gerechten en diverse Molukse producten wordt deze zomerperiode in de kern van Gennep op gepaste wijze afgesloten.

 
 

Wie meer wil weten over het uitgebreide programma, kijkt op www.summmertimegennep.com en op www.stadhuisgennep400jaar.nl.

 

 

Foto: Tijdens een gezamenlijke persconferentie in Hotel de Kroon wordt het programma bekend gemaakt. (vlnr: Mat Knapen, Marian Leideritz, Henk Schepers en Michiel Ponjee)

 

 

Auteur: Frans Thonen

 

 

Summmertime

 

Reacties