Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Country and Western brengen leven op de Markt

Op de vijfde Summmertime-zaterdag op 21 juli wordt er op de Markt met de band Cochon Blue (foto) een bijzondere country and westernshow opgevoerd.

 

 

Ooit denigrerend cowboymuziek genoemd heeft deze muziekstijl, oorspronkelijk afkomstig uit het westen van de Verenigde Staten, zich ontwikkeld tot een wereldwijd fenomeen. Vrolijkheid en levenslust zijn de motto’s, die zo natuurlijk bij de Country & Westernmuziek passen.

 

 

Dat betekent dus genieten vanaf 14.00 uur op de Markt in Gennep waar een van Nederlands meest aansprekende C&W-bands Cochon Blue te beluisteren zal zijn.

 

 

Vijftien jaar spelen ze al samen en honderden concerten en een vijftal uitstekend ontvangen cd’s heeft de band gemaakt. Hoofdrollen zijn er voor accordeon, gitaren en mandoline, ondersteund door een stevig kloppende ritmesectie. Ooit begonnen met pure cajunmuziek, zijn in de loop der jaren flink wat andere invloeden in het repertoire geslopen.

 

 

Maar twee dingen zijn gebleven: Franstalige teksten en een overdosis energie.

 

 

Wie één van hun enthousiaste optredens ziet, weet dat humor en plezier belangrijk zijn voor het vijftal, dat zorgde voor de nodige sensatie op bevrijdingsfestivals, in Paradiso, de Parade, Noorderzon, Oerol en vele andere festivals en podia. Cochon Bleu voelt zich echter net zo goed thuis in een klein café als op een megapodium. De vijf cd’s van de band laten fraai de ontwikkeling horen van louter covers uit het cajungenre (Changez les guitares) tot aan een album vol eigen composities (It’s All Coming Good).

 

 

Summmertime

 

Voorafgaand en in de pauzes vinden optredens plaats van ‘Brisk Boots Linedance’. En in de avonduren speelt bij De Dragonder de band Dogs Allowed.

 

 

Uitgebreide informatie over het gratis festival is te vinden op de summmertimegennep.com.

 

 

Reacties