Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Gennep smaakt naar meer

Likkebaardend lekkere hapjes en gerechten mag men op de vierde Summmertimezaterdag tijdens het Pruuvemmment op het Jan Lindersplein verwachten. Diverse horecagelegenheden laten zien én vooral proeven, wat ze uit de keuken zoal te voorschijn toveren. Heerlijke gerechten om te proeven onder het genot van een mooi glas wijn.

 

 

Captain Gumbo

 

 

Op de Markt is het genieten met de band Captain Gumbo (foto). Toen Captain Gumbo in 1991 de eerste cd opnam was Cajun een nog relatief onbekende muziekstijl in Nederland.

 

 

Dat veranderde snel toen de single Allons a Lafayette uitkwam. Het nummer belandde in de Top-40, cajun-bands schoten als paddenstoelen uit de grond en slagers begonnen zelfs Cajunburgers te verkopen. Een nieuwe rage was geboren.

 

 

Op dat moment was de band op bezoek in Louisiana en speelde daar met hun grote voorbeelden in o.a. New Orleans en Lafayette.

 

 

Het repertoire van Captain Gumbo bestaat uit Cajun- en Zydecoklassiekers, eigen nummers en rhythm and blues uit Louisiana’s culturele hoofdstad: New Orleans. Captain Gumbo is daarom een graag geziene gast op blues-, jazz, folk- en countryfestivals. Daarnaast speelde de band in voorprogramma’s van o.a. Fats Domino en Johnny Cash in Nederland en Duitsland. Captain Gumbo is in 21e eeuw nog steeds de nummer één cajunband van Nederland.

 

 

De enthousiaste uitstraling van de muzikanten en de aanstekelijke muziek bezorgen de band namelijk een live-reputatie, die staat als een huis.

 

 

Summmertime

 

En ’s avonds gaat het programma op de Markt vanaf 20.00 uur door met een optreden van de band Friction and the Roots Drivers, aangeboden door de Typhoon en Hotel de Kroon.

 

 

Uitgebreide informatie over het gratis festival is te vinden op de website van Summmertime.

 

 

Verwant

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.

Gennep

De Markt in Gennep is zonder twijfel de meest populaire plek voor evenementen in de hele gemeente. Verschillende bekende evenementen, zoals Summertime, Mertzitting, D'n...

Gemeente Gennep

Ben je toe aan een korte vakantie, maar wil je niet te ver reizen? Of krijg je bezoek en hebben zij nog geen geschikte...

Gemeente Gennep

Tijdens de doorkomst van de Nijmeegse Vierdaagse op 20 juli zullen er verschillende verkeersmaatregelen van kracht zijn in Gennep. Deze maatregelen zijn bedoeld om...