Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Historisch tintje aan PruuvemMment

Het PruuvemMment is in tien jaar SumMmertime uitgegroeid tot een van toppers van het zomerprogramma. Zaterdag 15 juli krijgt dit feestelijke eet- en drinkfestijn op het Jan Lindersplein in verband met het 400-jarig jubileum van het Gennepse stadhuis een historisch tintje.

 

 

Lokale en regionale ondernemers bieden in historische kramen allerlei lekkernijen aan. Heerlijke zelfgemaakte soep bijvoorbeeld en sappig vlees zo vanaf het spit. En wat te denken van tongstrelende hapjes die geblust kunnen worden met maar liefst drie soorten bier. De haringkar is er dit jaar ook bij. Hier kan men naar believen de zilte maatjes met of zonder uitjes zo naar binnen laten glijden. Behalve de haring mogen ook alle andere heerlijkheden met de handen gegeten worden, zoals gebruikelijk was in vroeger tijden.

 

 

Het PruuvemMment start om 12.00 uur met de traditionele uitreiking van het vierdaagseshirt aan de deelnemers uit de gemeente Gennep aan de Nijmeegse Vierdaagse. Dit shirt staat, en dat zal niemand verbazen, in het teken van het jubileum 400 jaar stadhuis Gennep. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt de uitreiking niet gedaan door burgemeester Peter de Koning maar door een van de wethouders. De Koning bevindt zich op dat moment voor andere verplichtingen in Nicaragua.

 

 

Tot 17.00 uur is het volop genieten van lekker eten en drinken op het Jan Lindersplein. Zelfs een compleet vier gangen menu samenstellen behoort tot de mogelijkheden. Op de Markt is het vanaf 14.00 uur genieten van Chapeau.

 

 

Deze viermansformatie speelt diverse genres, zoals classic pop, zydeco, latin, jazz naar ook eigen werk. Daarnaast verrast Chapeau met bijzondere, soms vergeten pareltjes uit de oude muziekdoos. Het optreden duurt tot 17.30 uur en de entree is zoals gewoonlijk gratis.

 

 

(Auteur en foto: Frans Thonen)

 

 

Summmertime

 

Reacties