Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Bersama

Gennep

Laatste SumMmertimezaterdag in Molukse sfeer

Aankomende zaterdag viert Gennep alweer de laatste sumMmertime van het seizoen. Na elf weekenden te zijn verrast met muziek, dans, show en theater krijgt het publiek zaterdag tijdens een Molukse culturele markt een mix van dit alles te zien.

 

 

In samenwerking met de Molukse gemeenschap is op de Markt voor het 400 jaar oude stadhuis zowel voor de middag- als de avonduren een wervelend programma opgesteld. Om 14.15 uur bijt de Tifagroep Tahuri uit Cuijk het spits af met Moluks gezang en verkwikkende klanken op zogenoemde tifa’s. Vervolgens neemt de Molukse band Groove Xperience het stokje over.

 

 

Deze band speelt al 25 jaar met elkaar en was 20 jaar geleden vaak op de Scheveningse boulevard te zien. Met een mix van soul, funk en disco classics met hier en daar een uitstapje naar het heden weet deze band het publiek al snel te bekoren.

 

 

Daarna wordt het publiek uitgenodigd om mee te doen met een workshop Jospan, een vorm van Molukse line-dance.

 

 

Het programma loopt continu door tot 22.30 uur. In de avonduren is het genieten van dansgroep Badan Keseniaans uit Nistelrode begeleid met muziek van tifa’s en de populaire Molukse band Bersama.

 

 

Gedurende twee sets laten de tien bandleden van Bersama, te beginnen om 17.30 uur, het publiek swingen op ‘latin Maluku sound’. Een sound gebaseerd op traditionele Molukse liederen maar ook Spaanse en Engelstalige nummers die speciaal door Nino Latuny zijn gearrangeerd.

 

 

Voeg daar speciale instrumenten als de berimbau en de kalimba aan toe en je waart je zo op de eilandengroep Maluku in de gordel van smaragd.

 

 

Is muziek erg belangrijk voor de Molukken, dat geldt ook voor het eten. De Markt wordt opgeluisterd met diverse kramen waar heerlijke Molukse gerechten zijn te verkrijgen. Mooie sieraden, tassen en andere Molukse curiosa worden eveneens aangeboden en er is een speciale stand met informatie over de Molukken en met boeken van Molukse schrijvers.

 

 

Kortom zaterdag 26 augustus wordt van 14.00 tot 22.30 uur het SumMmertimeseizoen afgesloten met een mooi stukje Molukse cultuur. De toegang is gratis.

 

 

Summmertime

 

Verwant

Column

De column Belemmmering op Gennep.News bekritiseert de gemeente voor het beëindigen van Summmertime vanwege geluidsbeperkingen. Dwarsliggert benadrukt de verstikkende impact van bureaucratische regelgeving op...

Gemeente Gennep

Na 15 jaar trekt Summmertime Gennep de stekker eruit vanwege het nieuwe beleid van de Gemeente Gennep, dat slechts drie geluidsbelastende evenementen per jaar...

Gennep

In het hart van Gennep schittert op 16 en 17 december een betoverende kerstmarkt, georganiseerd door Stichting SumMmertime. Kraampjes vol kerstspullen, optredens en lekkernijen...

Gennep

De Markt in Gennep is zonder twijfel de meest populaire plek voor evenementen in de hele gemeente. Verschillende bekende evenementen, zoals Summertime, Mertzitting, D'n...