Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Los Mayas

Gennep

Nicaraguafestival

Nicaraguafestival bevestigt goede band tussen Gennep en San Pedro

 

 

In nauwe samenwerking tussen Summmertime en stichting GESP wordt zaterdag 7 juli tijdens het Nicaraguafestival aandacht besteed aan de bijzondere stedenband van Gennep met de Nicaraguaanse stad San Pedro de Lóvago. Swingende latinmusic, informatie, een gezellig kinderplein en uitdagende workshops staan op het programma.

 

 

En heel bijzonder: Radio El Mundo is die dag te gast in Gennep.

 

 

Summmertime

 

Het trio Los Mayas (foto) vertolkt in een unieke samenstelling van harp, Spaanse gitaar en zang bekende en minder bekende muziek uit Latijns-Amerika. Van Guantanamera tot La Bamba, en van ranchero tot salsa, laat je meeslepen op deze swingende muziek.

 

 

 

 

Friction brengt een onweerstaanbare mix van reggae met Afrikaanse en Caribische vibes. Samen met zijn band The Roots Drivers toert Friction non-stop de wereld rond; Onderdeel van deze wereldtour is een uitstapje bij Summmertime in Gennep.

 

 

Speel- en beleefplein

 

 

Voor kinderen is er een leuk speel- en beleefplein. Zo komt het Wereldpaviljoen naar Gennep waar kinderen aan de slag kunnen met afvalmateriaal. Zelf autootjes maken en je eigen naambordje behoren tot de mogelijkheden. Ook zijn er workshops zoals Zumba, theater en muziek maken.

 

 

Tijdens de uitzending van Café El Mundo is er ruimte voor ontmoeten en verhalen. Radio El Mundo geeft stem aan burgerinitiatieven, die wereldwijd projecten ondersteunen.

 

 

Rondom deze uitzending is er informatie over de 17 werelddoelen en hoe de stedenband daar vorm aan geeft. In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Het doel van deze Sustainable Global is een einde te maken aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en aandacht voor de klimaatverandering.

 

 

Deze dag is een onderdeel van de campagne Stedenbanden en Global Goals 2030 dat mede gefinancierd wordt door het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland – Nicaragua (LBSNN), Platforma-CEMR en de Europese Unie. Uitgebreide informatie over het Nicaraguafestival is te vinden op de website summmertimegennep.com. Zoals gebruikelijk is deze unieke manifestatie gratis toegankelijk.

 

 

Verwant

Gennep

De Markt in Gennep is zonder twijfel de meest populaire plek voor evenementen in de hele gemeente. Verschillende bekende evenementen, zoals Summertime, Mertzitting, D'n...

Gennep

Op zaterdag 8 juli wordt de tweede SumMmertimedag georganiseerd in Gennep, de Duitse Dag op de Markt. Dit evenement wordt georganiseerd door Stichting SumMmertime...

Gennep

Op zaterdag 24 juni vindt het Kunstfestival plaats in het hart van Gennep, georganiseerd door SumMmertime. Vanaf 11.00 uur zullen ongeveer 40 exposanten en...

Culthis

In de laatste aflevering van het seizoen 2022/2023 van de CultHis Podcast, die deze maand wordt uitgebracht, neemt de redactie van CultHis haar luisteraars...