Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Los Kamer

Gennep

Tweede Summmertimezaterdag draait om kunst

Zaterdag 30 juni draait in het centrum van Gennep alles om de kunst. Summmertime organiseert dan in nauwe samenwerking met kunstenaarsvereniging De Kunststroom en Ondernemersvereniging Gennep (OVG) van 13.00 tot 22.00 uur het Kunstfestival.

 

 

Door Frans Thonen

 

 

Maar liefst 32 gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland toveren het Jan Lindersplein en de Zandstraat tot de Markt om tot één grote galerie. Vanzelfsprekend gaat dit kunstfestival gepaard met de nodige muziek. En alsof dat niet genoeg is organiseert OVG zaterdagavond 30 juni ook nog een late-night-shopping vergezeld van inspirerende modeflitsen.

 

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1743919672363863&id=885383441550828

 

 

Een grote diversiteit aan kunststromingen komt aan de orde: schilderkunst in diverse stijlen, beeldhouwwerk van diverse materialen, keramiek, toegepaste kunst en nog veel meer.

 

 

Zowel ’s middags als ’s avonds is er livemuziek op het Jan Lindersplein en op de Markt.

 

 

Op het Jan Lindersplein speelt die middag de band Handkerchief en ’s avonds de band Los Kamer (foto). Op de Markt is ’s middags Get Around te horen en ’s avonds is het podium voor Little Ann and her Summer Flirts. Maar dat is nog niet alles. Op de Zandstraat is er naast de kunst continue theater met drie geweldige acteurs en stand-up comedians: Inge Koolen, Lex Janssen en Luc Vaesen.

 

 

Summmertime

 

Vanaf 18.00 uur zorgt de Boxmeerse formatie Fanfare van de 4e Hoedanigheid voor livemuziek in de Zandstraat. Winkeliersvereniging OVG houdt vanaf 17.00 uur de winkels open voor een heuse “late-night-shopping”. Daarnaast is een aantal winkels vertegenwoordigd met kramen aan het Jan Lindersplein ter hoogte van de Rabobank. Tussendoor zorgen de modewinkels voor inspirerende modeflitsen.

 

 

Uitgebreide informatie over het kunstfestival, de kunstenaars en de artiesten is te vinden op summmertimegennep.com. Zoals iedereen al jaren gewend is, is dit festival gratis toegankelijk.

 

 

Verwant

Gennep

Op het Vrijheidsplein in Gennep is een Anne Frankboom geplant ter vervanging van de zieke Vrijheidsboom, met deelname van leerlingen en wethouder Frank Pubben,...

Column

Dwarsliggert pleit voor een groene metamorfose in Gennep door het omarmen van het wietexperiment als een innovatieve stap die de stad op de kaart...

Gennep

Ervaar de magie van een betoverende kerstavonddienst in de Protestantse kerk in Gennep, om 20.00 uur, met het Genneps Vocaal Ensemble. Geniet van harmonieuze...

Gennep

Op 21 december verlicht de Kaarsjesavond de historische Markt in Gennep met betoverend kaarslicht, een jaarlijkse traditie die warmte en verbondenheid uitstraalt. Meer informatie...