Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Amateurkunstenaars

De jaarlijkse thematentoonstelling in Museum Het Petershuis staat in de zomer van 2020 in het teken van amateurkunst in en rond Gennep. Zo’n dertig amateurkunstenaars zijn voor deze thematentoonstelling geselecteerd en hebben afgelopen zaterdagochtend in het museum in Gennep instructies ontvangen ter voorbereiding van deze tentoonstelling.

 

 

Door: Frans Thonen

 

 

Museum Het Petershuis heeft een speciale commissie bestaande uit Cokkie van Leeuwen / Gerard Kruijsen / Louis Storms samengesteld die verantwoordelijk is voor deze expositie. Als onafhankelijk lid werd Lobke Burgers aan deze commissie toegevoegd.

 

 

Petershuis zoekt amateurkunstenaars

 

 

Via een oproep in diverse media zijn een aantal maanden terug amateurkunstenaars uit de regio Mook – Bergen, Land van Cuijk en Kleef uitgenodigd zich aan te melden voor deze thematentoonstelling. Daarvoor moest iedereen drie werken insturen. Uiteindelijk kwamen zo’n vijftig reacties binnen waaruit de commissie aan de hand van het ingestuurde werk, circa dertig amateurkunstenaars heeft uitgekozen. Afgelopen zaterdag 2 november konden de geselecteerden in Museum Het Petershuis kennis maken met de commissieleden. Tevens werden zij nader geïnformeerd over de thematentoonstelling.

 

 

De geselecteerde amateurkunstenaars gaan de komende tijd aan de slag met een nieuw werk in hun eigen discipline en passend binnen het thema ‘historie en omgeving’. Een groep van vijf vrouwen uit Nieuw-Bergen heeft besloten als schildersgroepje een gezamenlijk werk te maken. Uiteindelijk zal de thematentoonstelling in de zomer van 2020 een brede variatie aan olieverfschilderijen, aquarellen, keramiek, mozaïek, viltwerk, houtsnedewerk en beeldhouwwerk laten zien.

 

 

Na deze bijeenkomst op Het Petershuis kunnen de deelnemers nu aan de slag want het werk moet voor week 20 van 2020 af zijn en voor 15 mei 2020 ingeleverd worden. Eind maart/begin april 2020 volgt er nog een bijeenkomst, waar de geselecteerden elkaar op de hoogte kunnen brengen van hun vorderingen. De expositie is uiteindelijk te bezichtigen vanaf 28 juni tot en met 23 augustus 2020.

 

 

Reacties