Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

AED Gennep

Uncategorized

Gennep wil passende hulpverlening bij hartstilstand

Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Een ambulance redt het vaak niet om binnen zes minuten bij het slachtoffer te zijn. Jij misschien wel. Daarom zijn er burgerhulpverleners. Heb je nog geen diploma, maar ben je wel bereid een cursus te volgen? Kijk dan voor meer informatie op www.Gennep.News.

Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Als iemand dan start met reanimeren en een AED aansluit, is de kans op overleven het grootst. Een ambulance redt het vaak niet om binnen zes minuten bij het slachtoffer te zijn. Jij misschien wel.

 

 

Daarom zijn er burgerhulpverleners: vrijwillige hulpverleners die zijn aangemeld bij het alarmeringssysteem HartslagNu. Met dit systeem worden burgerhulpverleners vanuit de Meldkamer Ambulancezorg gealarmeerd als er in hun woon- of werkomgeving een melding is van een hartstilstand.

 

 

Reanimatiediploma

 

 

Gemeente Gennep streeft naar een dekkend Reanimatie Oproep Netwerk (RON) voor passende hulpverlening bij een hartstilstand.

 

 

In samenwerking met AmbulanceZorg Limburg-Noord werken wij hier aan. We zijn op zoek naar meer vrijwilligers voor het netwerk Hartveilig Gennep, met name woonachtig in het buitengebied. Woon of werk je in gemeente Gennep en ben je in het bezit van een geldig reanimatiediploma of -certificaat? Meld je dan aan voor het netwerk via ww.hartslagnu.nl.

 

 

Heb je nog geen diploma, maar ben je wel bereid een cursus te volgen, verzorgd door Ambulancezorg Noord-Limburg? Geef dit dan door via hartveilig@gennep.nl.

 

 

Informatieavond

 

 

Heb je interesse en wil je graag meer weten? Ga dan naar de informatieavond, verzorgd door AmbulanceZorg Limburg-Noord.

 

In verband met de organisatie van de avond stellen we het op prijs als u zich vooraf aanmeldt via hartveilig@gennep.nl.

 

 

Voor vragen over deze informatieavond kunt u contact opnemen met Francien van der Heijden, afdeling Inwoners, via (0485) 494141 of gemeente@gennep.nl.

 

 

Locatie: Pica Mare, Picardie 36 in Gennep
Datum: dinsdag 22 januari 2019
Tijd: 20.00 – 21.30 uur
Aanmelden: hartveilig@gennep.nl

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

De aangekondigde kap van de paardenkastanjeboom aan de Spoorstraat heeft geleid tot een verdeelde reactie onder de inwoners van Gennep. Terwijl sommige inwoners pleiten...

Gemeente Gennep

Het maaibeheer in de gemeente Gennep is onderwerp van discussie. Sommige mensen pleiten voor het behoud van bloeiende bermen, terwijl anderen de nadruk leggen...

Ottersum

De betrokkenheid van de buurt bij de plannen voor het nieuwe sportpark van voetbalvereniging Achates in Ottersum wordt gepresenteerd als een positieve ontwikkeling. Echter,...

Gemeente Gennep

De Kledingbank Limburg organiseert op woensdag 14 juni weer een Kledingdag. Dit evenement biedt een geweldige kans voor mensen met een laag inkomen, een...