Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Hoe overleeft de natuur de droogte?

Het is gort en gortdroog in Nederland. Dat is zeker ook goed te merken in de natuur. Ga 18 augustus mee op pad met de excursie-boswachter van Natuurmonumenten en ontdek hoe de natuur zich handhaaft bij deze extreme weersomstandigheden.

 

 

Kleine eikels en grijze heide

 

 

De eikeltjes vallen al van de eikenbomen of zijn kleiner dan normaal. De heide maakt er dit jaar geen paars landschap van, maar ziet er verbrand uit. Maar er gebeurt meer in de natuur. Kleine en grote dieren en planten zetten zich schrap tijdens deze snikhete dagen. De boswachter legt uit wat de natuur er zelf aan doet om te overleven. En welke planten en dieren er juist meer of minder last van hebben.

 

 

Droogtewandeling

 

 

We nemen een kijkje in het bos en op de heide. Verschillende planten en dieren, verschillende overlevingsstrategieën. Hoe staat de natuur er nu voor, wat betekent dat voor de soort vandaag en morgen? Je ziet het allemaal tijdens deze bijzondere droogtewandeling.

 

 

Mookerheide

 

 

Tijdens deze excursies op zaterdag 18 augustus word je om 14.00 uur welkom geheten op de parkeerplaats van Natuurmonumenten van de Mookerheide aan het einde van de Papenbergseweg / Mendozaweg in Mook. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. Daarna ga je op pad met de excursie-boswachter. De excursie duurt tot ongeveer 16.00 uur. Er kunnen maximaal 20 mensen mee.

 

 

Wil je ook mee? Meld je dan aan via natuurmonumenten.nl/mookerheide. Deelname kost 3 euro per persoon. Niet-leden betalen 5 euro per persoon. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!

 

 

Foto: Geurt Besselink / Natuurmonumenten

 

 

Reacties