Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ottersum

Interview: Rob Janssen over Marions Melodie

Rob Janssen, voormalig SP-politicus en -wethouder in de gemeente Gennep, heeft zijn debuut als schrijver gemaakt met het boek Marions Melodie. Het verhaal, dat al twintig jaar in zijn hoofd zat, vertelt op een krachtige manier hoe de verschrikkingen uit de Tweede Wereldoorlog nog steeds door kunnen sijpelen naar onze tijd en de huidige generatie. Bekijk het interview op Gennep.News.

Rob Janssen, voormalig SP-politicus en -wethouder in de gemeente Gennep, heeft zijn debuut als schrijver gemaakt met het boek Marions Melodie. Het verhaal, dat al twintig jaar in zijn hoofd zat, vertelt op een krachtige manier hoe de verschrikkingen uit de Tweede Wereldoorlog nog steeds door kunnen sijpelen naar onze tijd en de huidige generatie.

 

Marions Melodie

 

Het boek volgt het leven van de vijftienjarige scholier Andy in de Nederlands-Duitse grensstreek. Zijn leven komt op z’n kop te staan als hij verstrikt raakt in een doolhof van ogenschijnlijke toevalligheden, raadselachtig gedrag, opgediste leugens en verzwegen waarheden rondom de familie van zijn klasgenoot en beste vriend Johan.

 

Uiteindelijk ontdekt Andy een verzameling veldpost en dagboeken uit de Tweede Wereldoorlog die hem op schimmige wijze wordt toegespeeld. Jaren later ontdekt hij wat er in werkelijkheid gaande was en neemt hij een dramatisch besluit.

 

Marions Melodie is geen oorlogsboek, maar vertelt op een krachtige manier hoe diep de gevolgen van de oorlog nog steeds voelbaar zijn in onze huidige tijd. Het is een boek dat ons herinnert aan het belang van het leren van onze geschiedenis, zodat we niet dezelfde fouten maken in de toekomst.

 

Rob Janssen

 

Rob Janssen is geboren in 1969 en in Gennep, hij woont in Ottersum. Hij studeerde Duits en heeft een fascinatie voor Duitsland. Hij is ook schaakliefhebber en luistert graag naar klassieke muziek. De schrijver heeft een lange politieke carrière achter de rug en heeft onder andere gewerkt als fractiemedewerker en Statenlid voor de SP.

 

Het schrijven bevalt hem goed en hij sluit een tweede boek niet uit. In het interview vertelt Rob Janssen over zijn inspiratie, hoe het was om zijn debuut te maken als schrijver en waarom het belangrijk is om te leren van onze geschiedenis.

 

Het boek Marions Melodie is uitgegeven bij Brave New Books en is onder andere koop bij Primera in Gennep.

 

 

Verwant

Column

Dames en heren, zet uw feesthoedjes maar op en haal het barbecuevlees tevoorschijn. Kaarsen op tafel en vuurkorven in het weiland. De vlag mag...

Gennep

Op zaterdag 13 maart heeft de kringloop- en outletwinkel in Gennep haar deuren definitief gesloten. Het team heeft de afgelopen jaren met veel plezier...

Sport

Het is een verrassing van formaat: ARBO Rotterdam FAST, dat nagenoeg puntloos onderaan de ranglijst bungelt in de eredivisie, heeft zich geplaatst voor de...

Gennep

Drie personen in zwarte kleding hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een gewaagde inbraak gepleegd bij juwelier Van Arensbergen in Gennep. Om...