Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Miljoenenkwestie: Pica Mare

Zwembad Pica Mare in Gennep staat er slecht voor, met renovatiekosten van €7,8 miljoen, nieuwbouw van €11,9 miljoen en sluiting van €2,2 miljoen. Gemeente Gennep zoekt naar oplossingen voor deze miljoenenkwestie, kijk voor meer informatie op Gennep.News.

In de gemeente Gennep staat het zwembad Pica Mare er beroerd bij, zo blijkt uit een alarmerende haalbaarheidsstudie van onderzoeksbureau Synarchis. De noodzaak voor actie dringt zich op, waarbij renovatie, nieuwbouw en zelfs sluiting als opties op tafel liggen. Financieel gezien belooft geen van deze keuzes rooskleurig te zijn.

 

Miljoenenkwestie

 

Met een renovatieprijskaartje van 7,8 miljoen euro, nieuwbouw geschat op 11,9 miljoen euro en sluiting die de gemeente 2,2 miljoen euro zou kosten, staat het stadsbestuur voor een pittige opgave. Hoewel het zwembad in matige staat verkeert, blijken de gebruikers nog tevreden over de voorzieningen.

 

Toch wordt benadrukt dat sluiting verregaande gevolgen zou hebben voor de gezondheid, maatschappelijke participatie en sociale samenhang in de regio, met name voor de zwemvaardigheid van de jeugd.

 

 

Wethouder Janine van Hulsteijn drukt op het hart dat sluiting nog niet op de agenda staat en kondigt overleg aan, ook met omliggende gemeenten, om te onderzoeken of zij willen bijdragen aan het behoud van een regionaal zwembad.

 

Renovatie zou echter gepaard gaan met aanpassingen aan de sporthal, wat hinder en tijdelijke sluiting met zich mee kan brengen. Een nieuw zwembad met een levensduur van veertig jaar wordt overwogen, maar de hoge kosten vormen een stevige horde.

 

Ondanks onzekerheid over de noodzaak van onderhoud, benadrukt een technische medewerker van het onderzoeksbureau dat snelle interventies en vervanging van onherstelbare defecten op korte termijn cruciaal zijn.

 

Protestmars

 

Start van de protestmars bij Pica Mare in Gennep

Start van de protestmars bij Pica Mare in Gennep

 

Op dezelfde avond als de onthulling van de zwembadonderzoeksresultaten trok een gedreven menigte, zo’n tweehonderd mensen, om 19.00 uur vanaf Pica Mare naar het gemeentehuis in een krachtige protestmars.

 

De avond bereikte een hoogtepunt met de overhandiging van de petitie, die maar liefst 3581 keer was ondertekend, aan de wethouder en de gemeenteraad, te midden van de langverwachte presentatie van de bevindingen.

 

Overhandiging van 3581 handtekeningen voor zwembadbehoud in Gennep

Overhandiging van 3581 handtekeningen voor zwembadbehoud in Gennep

 

De gemeenschap maakte een emotioneel statement voor het behoud van hun geliefde zwemfaciliteit.

 

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gennep

Op 18 februari 2024 herdacht Gennep de bevrijding van 79 jaar geleden. Het komende jaar staat in het teken van diverse herdenkingsactiviteiten, verdeeld over...

Gennep

Op Paaszaterdag 30 maart vindt in Gennep de jaarlijkse Norbertus Wandeltocht plaats, georganiseerd door Stichting Vrienden van Norbertus. Het evenement heeft tot doel fondsen...