Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Regio

VIDEO: Kids Proef Challenge

In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit frietjes met kipnuggets, een frikandel óf een pannenkoek. Gezonde opties voor kinderen zijn nog niet vanzelfsprekend. Om deze te introduceren wordt de Kids Proef Challenge georganiseerd. Kijk voor meer informatie en de video op Gennep.News!

In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit frietjes met kipnuggets, een frikandel óf een pannenkoek. Gezonde opties voor kinderen zijn nog niet vanzelfsprekend. Om deze te introduceren wordt de Kids Proef Challenge georganiseerd. Kinderen worden opgeroepen om gezonde gerechten te bedenken voor de menukaart van Limburgse restaurants.

 

 

Kids Proef Challenge

 

 

Kinderen uit Noord Limburg van 8 tot en met 12 jaar kunnen in duo’s deelnemen aan de challenge. Zij bedenken een lekker en gezond hoofdgerecht voor het kindermenu van restaurants. Uit alle inzendingen worden acht duo’s geselecteerd die tijdens de voorrondes op dinsdag 28 september hun gerecht laten proeven aan een heuse vakjury. Hierna worden vier gerechten gekozen die doorgaan naar de grote finale op donderdag 14 oktober tijdens de Dutch Food Week. De finalisten gaan samen met koks in opleiding van Gilde Opleidingen en Vista College aan de slag om hun gerecht te verfijnen. Het winnende gerecht verschijnt op de menukaart van Limburgse restaurants.

 

 

Criteria van het hoofdgerecht
De vakjury die de gerechten beoordeelt en selecteert, zal letten op de volgende criteria:
• Dat het gerecht lekker én gezond is
• Dat het gerecht zoveel mogelijk elementen uit de Schijf van Vijf bevat
• Dat het gerecht bestaat uit streekproducten
• Dat het een spannend, origineel gerecht is dat kinderen zelf hebben bedacht

 

 

Kids Proef Challenge 2021

 

 

Samenwerken aan een gezonde toekomst

 

De Kids Proef Challenge is een initiatief van Kokkerelli, Foodlab Limburg, Jong Leren Eten en de Limburgse Rabobanken. De voorrondes en de finale vinden plaats op de Brightlands Campus Greenport Venlo. Aanleiding voor deze challenge is de gezamenlijke ambitie om gezonde, lekkere, lokale en betaalbare voeding duurzaam te verankeren in de samenleving. Dit wordt gedaan door meer bewustzijn te creëren bij kinderen over gezonde en duurzame voeding, door onder andere het betrekken van basisscholen en de Limburgse horeca. Indien de Kids Proef Challenge een succes wordt, wordt deze volgend jaar georganiseerd voor heel Limburg.

 

 

Wil je meedoen aan deze challenge? Klik hier voor meer informatie of stuur een email naar info@kokkerelli.nl en je ontvangt alle info over de Kids Proef Challenge.

 

 

Verwant