Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

ambulance Gennep 1

Ambulancepost

“100 procent verbijsterd”

Buiten is het 30 graden en de politieke partijen lopen warm. Ze bezoeken de standplaats, nu nog wel, van de Gennepse ambulance. De gemeentewerf aan de Heijenseweg op dinsdagmiddag 17 juli.

 

 

Door Anieta Janssen van GennepNews

 

 

Om ter plaatse onder andere die andere menselijke factor, naast de inwoners van de getroffen gemeenten, te beschouwen; het ambulancepersoneel. Die zien zich ook geconfronteerd met een beslissing. En dat met een opzegtermijn van nog geen maand.

 

 

Holger Rodoe, raadslid VVD Gennep;

 

 

100 procent verbijsterd, we dachten tot een volwaardige 24 uurs ambulancepost te komen.

 

 

 

 

Werken op een ambulance is een zware verantwoordelijkheid. Op tijd zijn om hulp te bieden, die dan levensreddend kan zijn.

 

 

Uit cijfers van de pilot met de ambulance in Gennep blijkt dat zelfs binnen de gemeente het moeilijk is om de aanrijtijd ‘binnen een kwartier’ te halen. Laat staan wanneer met de hedendaagse verkeersdrukte de ziekenwagen vanuit Bergen of Haps moet komen.

 

 

Voor de laatste optie is de enige verbinding de Maasbrug en wat als daar dan ook nog net een tractor onderweg is?

 

 

Ambulancepost

 

Zie ook:
SP: “Houding zorgverzekeraars ontluisterend”
VVD: “VGZ en CZ nemen risico’s met onze veiligheid”
“Iedereen kan bezwaar maken tegen sluiting ambulancepost”
Bij brand… Ambulance nodig
“100 procent verbijsterd”
Ambulance wordt vervolgd en gevolgd
Petitie tegen vertrek ambulance
VIDEO: Burgemeester baalt ook van vertrek ambulance
Ambulance nodig in Gennep en dan?
Gennep raakt ziekenwagen kwijt

 

 

De problematiek is inherent aan een perifeer gelegen, een kwetsbaar, gebied.

 

 

Rob Janssen, SP fractieleider in Gennep;

 

 

Dit zou mensenlevens kunnen kosten en het blijkt een kwestie van financiële afwegingen te zijn’. Ook in Noord Limburg zijn mensen klanten en betalen hun zorgpremie. Daar mogen ze wat van verwachten.

 

 

Het schijnt goed wonen, werken en recreëren in de gemeente Gennep te zijn, maar daar hoort dan ook, zeker gezien hun geografische situatie, een bereikbare ambulancepost bij. De politieke partijen en het bestuur van Gennep zijn het er unaniem over eens.

 

 

Rob Janssen:

 

 

Het aller slechtste is niets doen.

 

 

Dus wordt er besloten tot een brandbrief aan de zorgverzekeraars om het sluitstuk van 1 augustus te herzien, om de ambulance koste wat kost voor Gennep te behouden.

 

 

 

 

Archieffoto: De Gennepse ambulance tijdens een demonstratie op de open dag van Brandweer Gennep

 

 

Verwant

Gennep

Gennep in shock na ontdekking van Banksy-werk op Museum Het Petershuis In een onverwachte wending is gisteravond een nieuw Banksy-werk ontdekt op de zijkant...

Gennep

FNV Limburg Noord heeft een meldpunt geopend om te onderzoeken hoeveel mensen in de regio problemen ondervinden met de bereikbaarheid van zorgverleners. Naar aanleiding...

Gennep

Op maandag 3 april 2023 wordt er een bewonersavond georganiseerd in Gennep Oost om het idee van een wijkplatform te bespreken. Het doel van...

Gennep

Op 18 april 2023 organiseert vakbond FNV een bijeenkomst in Gennep om mensen bij te praten over de nieuwe Wet Toekomst Pensioenen. De bijeenkomst...