Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

PvdA: “Zeg je zorgverzekering op!”

De zorgverzekeraars CZ en VGZ hebben begin deze week de brandbrief van de gemeenteraden van Gennep en Mook en Middelaar over het opheffen van de (tijdelijke) ambulancepost in Gennep beantwoord. De PvdA Gennep vindt dat antwoord volstrekt ontoereikend en op punten misleidend.

 

 

De zorgverzekeraars schermen met een “onafhankelijk onderzoek”, erop gericht “inzage te krijgen in de maatregelen die genomen konden worden om de prestaties van de ambulancezorg in geheel Noord- en Midden-Limburg te verbeteren.”

 

 

Luc Brouwers en Joy Hillebrand van de Gennepse Partij van de Arbeid zijn het hier duidelijk niet mee eens.

 

 

In samenwerking met Ambulancezorg Limburg-Noord hebben CZ en VGZ besloten de aanbevelingen van dit onderzoek op te volgen. Dat betekent dat de ambulance die vier jaar in Gennep heeft gestaan, naar de post Well gaat – 25 km verder dan de huidige standplaats. Op termijn komt die mogelijk in de brandweerkazerne op de Flammert in Bergen – nog steeds op ruim 12 km afstand.

 

 

De ambulancezorg voor de gemeenten Gennep en Mook en Middelaar wordt overgenomen door de regio Brabant Noord. Volgens CZ en VGZ staat de dichtstbijzijnde ambulance van die regio in Oeffelt.

 

 

Dat klopt al enige tijd niet meer, want die post is verplaatst naar de nieuwe brandweerkazerne op het industrieterrein van Haps – 8 km verwijderd van Gennep.

 

 

Zegt Luc Brouwers van de oppositiepartij.

 

 

Wie de ambulancezorg in beide gemeenten ter harte gaat, heeft een petitie kunnen ondertekenen via de website petities.nl. Ruim 1500 mensen hebben dat inmiddels gedaan. Helaas, daar zijn CZ en VGZ niet ontvankelijk voor gebleken.

 

 

De PvdA Gennep is van mening dat we de boodschap op een andere, directere manier kunnen overbrengen. Wie bij CZ of VGZ verzekerd is, kan die maatschappijen laten weten dat zij per eerstvolgende gelegenheid (1 januari 2019) hun zorgverzekering elders zullen afsluiten.

 

 

Raadslid Joy Hillebrand wijst op een iets minder direct, maar mogelijk toch doeltreffend alternatief; Het maken van bezwaar tegen het besluit tot sluiting van de Gennepse ambulancepost.

 

 

Goof Teunissen heeft uitgezocht dat je bij het bestuur van Ambulancezorg Limburg-Noord ingevolge de Algemene wet bestuursrecht in bezwaar kunt gaan. Weliswaar is deze organisatie geen overheidsinstelling, maar ze voert wel overheidstaken uit op een manier die bij wet en ministeriële regeling is voorgeschreven.

 

 

 

 

Het is voor de PvdA Gennep onverteerbaar dat CZ en VGZ een voor de bevolking van gemeenten Gennep en Mook en Middelaar zo ingrijpend besluit midden in de vakantieperiode hebben genomen.

 

 

Wij roepen daarom allen op het niet bij boosheid te laten, maar die ook aan de zorgverzekeraars en Ambulancezorg Limburg-Noord kenbaar te maken.

 

 

Ambulancepost

 

Zie ook:
SP: “Houding zorgverzekeraars ontluisterend”
VVD: “VGZ en CZ nemen risico’s met onze veiligheid”
“Iedereen kan bezwaar maken tegen sluiting ambulancepost”
Bij brand… Ambulance nodig
“100 procent verbijsterd”
Ambulance wordt vervolgd en gevolgd
Petitie tegen vertrek ambulance
VIDEO: Burgemeester baalt ook van vertrek ambulance
Ambulance nodig in Gennep en dan?
Gennep raakt ziekenwagen kwijt

 

 

Reacties