Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Intocht Sinterklaas Gennep

Column

Column: Sinterklaas spelen

De magie van Sinterklaas in Gennep dreigt te vervagen door financiële obstakels. Lees de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News om te ontdekken hoe deze geliefde traditie wordt bedreigd en welke uitdagingen de Sinterklaasintocht te wachten staan.

Vandaag staat Gennep opnieuw in de schijnwerpers. Niet vanwege een of ander grandioos evenement of een politieke blunder, maar om iets dat zo Nederlands is als kaas of fietsen in de regen: de Sinterklaasintocht.

 

Een festijn dat ons jaarlijks overspoelt met pepernoten, chocoladeletters en – als we geluk hebben – een oude man met een baard zo wit als sneeuw, die zijn evenwicht probeert te bewaren op een hobbelend paard dat bijna over de kinderkopjes struikelt.

 

De jaarlijkse discussie over Sinterklaas is dit keer geen gevolg van een verhit debat over de kleur van Piet. Nee, we gaan het over geld hebben, en dan bedoel ik niet die chocolademuntjes, want wat blijkt?

 

De intocht staat op de tocht!

 

Een aantal geldschieters heeft besloten om het kinderfeest de zak te geven. Waarom? Geldgebrek, natuurlijk. In tijden van economische onzekerheid is voorzichtigheid met de centen een logische zet.

 

“Ik ben toch zeker Sinterklaas niet.
Er staat geen geldboom in mijn tuin.
Ik ben Sinterklaas niet.
Ik heb een negatief fortuin.
Als er straks bankbiljetten groeien op mijn rug,
ben jij de eerste die het hoort; kom dan nog maar eens terug.”

 

De energiecrisis heeft de lokale ondernemers getroffen. In deze tijden van financiële onzekerheid spelen mensen liever geen Sinterklaas meer. Diepe zakken van lokale ondernemers zijn nu net zo zeldzaam als een Piet met een zwart geschminkt gezicht.

 

Ik zou willen zeggen dat ik verbaasd ben, dat het als een surprise komt, maar eerlijk gezegd verbaast me dit helemaal niets. Het lijkt erop dat onze geliefde tradities steeds vaker worden bedreigd door de onverbiddelijke hand van de economie.

 

Sinterklaas heeft altijd wel manieren gevonden om uitdagingen te overwinnen, dus laten we hopen dat hij nog wat financiële trucs uit zijn mijter kan toveren om dit kinderfeest overeind te houden. Want in deze tijden van crisis hebben we die sprankel van magie en vreugde meer dan ooit nodig.

 

Dwarsliggert

 

Verwant

Gennep

Bij GennepNews vieren we samen met Sinterklaas de leukste tijd van het jaar! Ontdek elke maandag en donderdag dag nieuwe avonturen van de goedheiligman...

Column

In de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News wordt de onontkoombare realiteit van de Gemeente Gennep belicht, waar onherroepelijke beslissingen en genadeloze bezuinigingen een...

Gemeente Gennep

RoodGroen Lokaal uit zorgen over schuldhulpverleningsvertragingen bij de Kredietbank in Gennep. Joy Hillebrand stelt schriftelijke vragen aan het College, onder meer over de impact...

Gennep

Ontkerkelijking zet de toekomst van de Norbertuskerk in Gennep-zuid op losse schroeven, terwijl in Ven-Zelderheide de Sint-Antonius Abtkerk een nieuwe richting inslaat met de...