Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Polsbandje
mertzitting Gennep

Carnaval

Carnaval anders dan anders

Carnaval zal er komend seizoen anders uit gaan zien in de gemeente Gennep, zo laten de carnavalsverenigingen aan ons weten weten. Lees de gezamenlijke verklaring op Gennep.News.

Carnaval zal er komend seizoen anders uit gaan zien in de gemeente Gennep, zo laten de carnavalsverenigingen aan ons weten weten in een gezamenlijke verklaring.

 

 

De besturen van CV de Wortelpin uit Heijen, CV De Maskotters uit Ottersum, De Waldkrekels uit Ven-Zelderheide, ’t Bombakkes uit Gennep en CV De Diepenkikkers uit Milsbeek hebben samen met gemeente Gennep, de regelgeving van de Veiligheidsregio naast de gangbare activiteiten van de verenigingen voor 2020-2021 gelegd. Zij zijn tot de conclusie gekomen dat er veel beperkingen zullen zijn om activiteiten te organiseren.

 

 

Ander jasje

 

 

Maar net zoals het Kerstmis en oud en nieuw gaat worden, zal ook carnaval gevierd gaan worden. Waarschijnlijk in een andere setting.

 

 

Ons houdend aan de op dat moment geldende maatregelen en mogelijkheden, zullen we in overleg met elkaar en de gemeente als individuele verenigingen bekijken welke activiteiten we wel kunnen ontplooien.

 

 

Sommige activiteiten zullen niet kunnen plaatsvinden, andere activiteiten zullen anders vormgegeven worden.

 

 

Misschien komen er wel nieuwe activiteiten op de kalender, alle mogelijkheden zullen tegen het licht gehouden worden.

 

 

De coronacrisis is nog lang niet overwonnen, maar heeft wel al diepe sporen getrokken en zal ook nog diepe sporen gaan trekken.

 

 

Het blijft allemaal met onzekerheid omgeven. Niemand kan in de toekomst kijken, we zullen de komende maanden in overleg met alle betrokkenen bepalen wat kan.

 

 

Uiteraard betreuren de carnavalsverenigingen de genomen maatregelen.

 

 

Maar gezondheid staat in dezen voorop en wij rekenen daarom op ieders begrip.

 

 

Verwant

Gennep

Zes minderjarige jongens zijn in Gennep gearresteerd voor een vermeende straatroof, waarbij een minderjarige slachtoffer werd van geweld en van zijn fiets werd beroofd....

Gennep

Het Interreg-project Niers-fietspad is goedgekeurd door de Interregcommissie van euregio Rijn-Maas-Noord. Het vernieuwde fietspad beoogt een betere fietservaring en toegankelijkheid voor zowel lokale fietsers...

Gemeente Gennep

Autodelen is dé oplossing voor gedeeld autogebruik, kostenbesparing en milieuvoordeel. Ontvang gratis advies en start jouw deelauto-initiatief vandaag nog! De gemeente Gennep en Trendsportal...

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...