Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Koningsven-De Diepen

Koningsven-De Diepen

Informatie-excursie De Diepen

De werkzaamheden om de unieke natuurwaarden in het gebied De Diepen tot ontwikkeling te brengen zijn bijna klaar. Daarom organiseert Natuurmonumenten op 11 september om 18.30 uur een excursie om te laten zien wat er gedaan is. Kijk op www.Gennep.News/koningsven-de-diepen voor meer informatie.

De werkzaamheden om de unieke natuurwaarden in het gebied De Diepen tot ontwikkeling te brengen zijn bijna klaar. Daarom organiseert Natuurmonumenten op 11 september om 18.30 uur een excursie om te laten zien wat er gedaan is.

 

 

Om die unieke natuur weer terug te krijgen hebben we ongeveer veertig centimeter grond afgegraven.

 

 

Vertelt boswachter Ellen Luijks.

 

 

Daarna is de grond afgevoerd en verwerkt op de ontgrondingslocatie aan de Leembaan in Ottersum. We haalden daarmee de laag met veel voedingsrijke stoffen weg. Er onder zit een voedselarme bodem en daarmee creëren we een ideale uitgangssituatie voor de gewenste terugkeer van onder andere blauwgrasland en hoogveen. De planten en dieren die daarbij horen zijn in Nederland zeer zeldzaam.

 

 

https://www.facebook.com/pg/GennepNews/photos/?tab=album&album_id=2197257407184166

 

 

In september wordt het nabijgelegen natuurgebied De Bruuk van Staatsbosbeheer gemaaid. Natuurmonumenten neemt dit maaisel over en gaat dit uitstrooien in De Diepen.

 

 

Hiermee ligt er al een mooie basis voor deze bijzondere natuur. Naar verwachting zien we over 1 á 2 jaar de eerste resultaten al.

 

 

Koningsven-De Diepen

 

Informatie-excursie

 

 

Om te laten zien wat we gedaan hebben organiseert Natuurmonumenten een informatie-excursie.

 

 

De excursie vindt plaats op 11 september en start om 18.30 uur op de parkeerplaats bij Eethuis De Diepen. Opgeven kan via natuurmonumenten.nl.

 

 

Meer weten over het project Koningsven-De Diepen? Kijk op koningsven.nl.

 

 

Verwant

Regio

Ontdek de hernieuwde pracht van Jachtslot Mookerheide tijdens de Open Landgoeddag op 21 april. Na jaren van zorgvuldige restauratie heropent het Rijksmonument haar deuren...

Milsbeek

De Sint Jansberg, ten noordoosten van Gennep, is door de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap benoemd tot Icoon Landschap, een erkenning voor zijn natuurlijke schoonheid en...

Milsbeek

Faunapassages op de N271 in Limburg verhogen de veiligheid voor dieren en weggebruikers, in een samenwerking tussen de provincie, Natuurmonumenten, en Vereniging Das en...

Milsbeek

Verken het Rijk van Nijmegen met een dagwandeling met de boswachter, bewonder prachtige natuur en historische plekken op 4 november. Kies uit tochten van...