Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Wilhelminaplein Gennep Albert Heijn

Gemeente Gennep

Digitale historische speurtocht

Ontdek het bouwjaar van je huis in Gemeente Gennep met de Kadaster’s BAG Viewer, die officiële gegevens zoals bouwjaar bevat. Het vermelde bouwjaar kan enigszins variëren op basis van de bouwperiode. Meer informatie op Gennep.News.

Ben jij ook benieuwd naar de geschiedenis van je huis? Misschien wil je wel weten hoe oud dat oude pand aan de overkant van de straat is. Goed nieuws! Je kunt deze historische speurtocht beginnen met slechts een paar klikken.

 

Het antwoord is binnen handbereik, dankzij het Kadaster. Nu vraag je je misschien af: wat is dat Kadaster eigenlijk? Nou, het Kadaster is een plek waar alle informatie over vastgoed in Nederland wordt bewaard. En dat gaat soms wel honderden jaren terug in de tijd.

 

Het is de perfecte plek om al je vragen over onroerend goed in de gemeente Gennep te beantwoorden.

Oké, hier is het leuke gedeelte: je kunt ontdekken wanneer jouw huis is gebouwd met behulp van de BAG Viewer. Klinkt spannend, toch? De BAG Viewer, dat staat voor Basisregistratie Adressen en Gebouwen, bevat alle officiële gegevens over adressen en gebouwen in Nederland. Denk aan het bouwjaar, de oppervlakte en het gebruiksdoel.

 

Bijvoorbeeld, de Albert Heijn aan het Wilhelminaplein in Gennep (foto) is 1731m² en uit het jaar 1946. Winkelcentrum De Duivenakker dateert van 1980, terwijl het KEC pas in 2021 gebouwd werd. En wist je dat de Martinustoren al in 1868 werd opgetrokken? Het Pinakelhuis in de Molenstraat is het oudste huis van Gennep (1525) en is het enige huis dat de stadsbrand van 1597 heeft overleefd.

 

Ontdekkingstocht

 

Dus, als je je afvraagt hoe oud dat huis aan de hoek van de straat is, hoef je alleen maar naar de website van het Kadaster te gaan. Het is een soort tijdmachine voor huizen en andere gebouwen!

 

Het bouwjaar dat je vindt, is hoogstwaarschijnlijk de datum waarop het pand voor het eerst werd geregistreerd bij het Kadaster. Het echte bouwjaar kan een beetje verschillen, afhankelijk van wanneer de bouw precies begon en eindigde. Hoe cool is dat? Dus ga op ontdekkingstocht en duik in het verleden van jouw huis of een ander gebouw in de buurt. Veel plezier!

 

Oh ja, hou de BAG Viewer in gedachte als je meedoet met de stadskwis Genneps Gewiekste, wie weet komt het nog van pas!

 

Foto: gennepnu.nl

 

Verwant

Regio

VPTZ Noordelijk Noord-Limburg biedt vrijwillige palliatieve zorg aan mensen in hun laatste levensfase. Met een luisterend oor, troost en praktische hulp ondersteunen ze zowel...

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...

Gennep

Na een pauze van drie jaar keert de braderie terug naar Gennep op 8 september, geleid door BIZ en EERI Markten. Lokale ondernemers kunnen...

Gemeente Gennep

In Gennep werd een datalek ontdekt na een online enquête tussen 2 en 9 april 2024, waarbij persoonlijke gegevens zichtbaar waren. De gemeente reageerde...