Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ooievaars Gennep

Gemeente Gennep

Gennepse gezinnen steeds diverser

In Gennep worden steeds meer baby’s buiten het huwelijk geboren, met meer dan de helft van de baby’s in 2022. Deze trend weerspiegelt een grotere diversiteit in gezinsvormen en ouderschap.

We weten dat ooievaars baby’s brengen, maar er gebeurt iets verrassends met de gezinnen hier in de gemeente Gennep.

 

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft onlangs cijfers vrijgegeven over de geboortetrends in Gennep. Wat blijkt? Steeds meer baby’s worden geboren buiten een huwelijk.

 

In het jaar 2022 werd namelijk meer dan de helft van de baby’s, precies 50,3 procent, geboren bij moeders die niet getrouwd waren. Dit is een enorme verandering ten opzichte van dertig jaar geleden, toen slechts 8,3 procent van de baby’s in Gennep werd geboren bij ongehuwde moeders.

 

In Gennep is dit percentage zelfs hoger dan het landelijke gemiddelde in Nederland, waar 42 procent van de baby’s geboren wordt zonder getrouwde ouders.

 

Maar wat betekenen deze cijfers nu eigenlijk? Nou, ze laten zien dat gezinnen in Gennep steeds diverser worden. Mensen volgen niet meer alleen de traditionele regels over huwelijk en ouderschap.

 

Er zijn nu allerlei verschillende soorten gezinnen. Dit is belangrijk om te weten, want het verandert de manier waarop gezinnen worden gevormd en hoe ouderschap wordt beleefd.

 

Het betekent ook dat de overheid en instanties die gezinnen ondersteunen, moeten meebewegen met deze veranderingen en de nieuwe behoeften van gezinnen moeten begrijpen.

 

Verwant

Gemeente Gennep

De spanning is eindelijk voorbij. Leerlingen van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer kunnen opgelucht ademhalen... Geslaagd? Gefeliciteerd! Stuur je foto naar redactie@Gennep.News!

Gemeente Gennep

Gennep past regels voor borden in de openbare ruimte aan. Reclameborden aan lichtmasten verdwijnen, posterboxen niet. Elke kern krijgt een plek voor aankondigingen. Nieuwe...

Gemeente Gennep

Op 20 juni beslist de Bezirksregierung Düsseldorf over het bijwerken van het Regionalplan, met plannen voor windmolens in het Reichswald. Gennep maakt bezwaar vanwege...

Gemeente Gennep

Na een periode van stilte treedt de PvdA Gennep weer naar buiten met een nieuw afdelingsbestuur. Dit bestuur heeft de opdracht gekregen om samen...