Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gemeente Gennep

Huizen 4,4 keer meer waard sinds jaren ’90

Sinds de jaren ’90 zijn huizen in Gennep 4,4 keer meer waard geworden, echter daalde de waarde in het afgelopen jaar met 0,3%. Huiseigenaren zien investeringskansen, terwijl zoekende kopers mogelijk te maken krijgen met hogere prijzen en meer concurrentie.

Huizen in Gennep zijn sinds begin jaren negentig 4,4 keer zo veel waard geworden, volgens Calcasa, een bedrijf dat woningmarktdata analyseert.

 

In het afgelopen jaar is de waarde van huizen in Gennep met 0,3% gedaald, wat minder is dan het landelijk gemiddelde van -1,1%. Dit betekent dat huizen hier redelijk stabiel zijn gebleven.

 

Dertig jaar geleden kostte een gemiddeld huis in Gennep ongeveer 89.000 euro. Nu is dat bedrag gestegen tot 392.000 euro. Hoewel de waardestijging hier lager is dan het landelijk gemiddelde, zijn we hoger dan de meeste plekken in Limburg.

 

Interessant genoeg waren huizen in Gennep vroeger duurder dan het landelijk gemiddelde, maar nu zijn ze juist betaalbaarder in vergelijking met de rest van Nederland.

 

Huizenmarkt

 

Voor degenen die al een huis bezitten, betekent de waardestijging dat hun investering in de loop der jaren is gegroeid. Dit biedt kansen voor winst bij verkoop en mogelijkheden voor herfinanciering van hypotheken.

 

Voor mensen die op zoek zijn naar een woning in Gennep kan de stijging van de huizenprijzen het lastiger maken om een betaalbaar huis te vinden. Toegenomen concurrentie en mogelijke strengere leningvoorwaarden zijn bijkomende uitdagingen.

 

Kortom, de huizenmarkt is altijd in beweging, en het is boeiend om te zien hoe de waarde van huizen zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld.

 

Verwant

Gemeente Gennep

De spanning is eindelijk voorbij. Leerlingen van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer kunnen opgelucht ademhalen... Geslaagd? Gefeliciteerd! Stuur je foto naar redactie@Gennep.News!

Gemeente Gennep

Gennep past regels voor borden in de openbare ruimte aan. Reclameborden aan lichtmasten verdwijnen, posterboxen niet. Elke kern krijgt een plek voor aankondigingen. Nieuwe...

Gemeente Gennep

Op 20 juni beslist de Bezirksregierung Düsseldorf over het bijwerken van het Regionalplan, met plannen voor windmolens in het Reichswald. Gennep maakt bezwaar vanwege...

Gemeente Gennep

Na een periode van stilte treedt de PvdA Gennep weer naar buiten met een nieuw afdelingsbestuur. Dit bestuur heeft de opdracht gekregen om samen...