Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Stembureau De Goede Herder Gennep verkiezingen

Gemeente Gennep

Stemmen op nieuwe locaties

In de gemeente Gennep zijn bij de aankomende Tweede Kamerverkiezingen drie nieuwe stemlocaties geopend, waaronder een sportclub en een basisschool. Bovendien zal Het Elzendaalcollege jongeren betrekken bij de verkiezingen door speciaal lesmateriaal aan te bieden op 23 november.

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen zijn er dit jaar drie opvallende nieuwe stemlocaties in de gemeente Gennep. De locaties zijn zorgvuldig gekozen om het stemproces voor iedereen toegankelijk en boeiend te maken.

 

Sportclub Achates, gelegen aan Sint Janstraat 66 in Ottersum, opent zijn deuren om de kiezers te verwelkomen. Dat is niet de enige plek waar de democratie tot leven komt. Ook Basisschool de Brink op Brink 20 in Ottersum en Het Elzendaalcollege aan de Stiemensweg 40 in Gennep behoren tot de nieuwe stemlocaties.

 

Elzendaalcollege

 

Op donderdag 23 november zet Het Elzendaalcollege zich nog meer in om jongeren te betrekken bij de verkiezingen. Ze bieden onderwijs met speciaal lesmateriaal over de verkiezingen. Zo wordt de jeugd actief betrokken bij het politieke proces.

 

Meer informatie over deze stemlocaties en het verkiezingsproces is te vinden op gennep.nl/stemlokalen.

 

Woensdag 22 november 2023 is de grote dag waarop de stemmen zullen worden uitgebracht. De stemlokalen openen om 07.30 uur ’s ochtends en blijven open tot 21.00 uur ’s avonds. Dit geeft iedereen ruimschoots de gelegenheid om zijn of haar stem te laten gelden.

 

Stemlokalen

 

Waar kun je stemmen? Geen zorgen, de adressen van alle stemlokalen binnen de gemeente Gennep worden thuis bezorgd. Goed nieuws is dat alle stemlokalen toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Bovendien mogen kiezers zelf kiezen in welk stemlokaal ze hun stem willen uitbrengen.

 

Naast de nieuwe locaties zijn er ook andere stemlocaties binnen de gemeente Gennep, waaronder D’n Toomp in Heijen, Pica Mare in Gennep, Buurthuis VanOns in Gennep, De Goede Herder in Gennep (foto), ’t Hökske in Gennep, De Uitkomst in Ven-Zelderheide, en Trefpunt in Milsbeek. Een handig overzicht is te vinden op waarismijnstemlokaal.nl.

 

Op donderdag 23 november 2023 worden alle stemmen opnieuw geteld, eerst op partijniveau en daarna op kandidaatniveau. De tellers zullen hun werk verrichten vanaf 08.30 uur in Pica Mare, Picardie 36 in Gennep. Zodra de telling is voltooid, zal de voorzitter van het gemeentelijk stembureau de uitslag van de gemeente Gennep bekendmaken.

 

Verwant

Gennep

Gemeente Gennep subsidieert met 3000 euro de tweede druk van het Holocaust-boek "En toen waren ze weg", maar weigert zelf de voorgestelde 150 exemplaren...

Carnaval

De Mé.rtzitting in Gennep introduceert een toegangsprijs van 5 euro met polsbandjes vanwege veiligheidszorgen en drukte tijdens vorig jaar. Meer informatie op Gennep.News.

Gennep

Bij GennepNews vieren we samen met Sinterklaas de leukste tijd van het jaar! Ontdek elke maandag en donderdag dag nieuwe avonturen van de goedheiligman...

Column

In de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News wordt de onontkoombare realiteit van de Gemeente Gennep belicht, waar onherroepelijke beslissingen en genadeloze bezuinigingen een...