Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

bibliotheek gennep
bibliotheek gennep

Gemeente Gennep

Zomerprogramma bieb: picknick en speurtocht

In de bibliotheken van Gennep, Cuijk, Boxmeer, Bergen, Sint-Anthonis, Mill en Grave kunnen kinderen deze zomervakantie deelnemen aan twee verschillende avonturen: de boekenpicknick en de kinderboekenspeurtocht.

In de bibliotheken van Gennep, Cuijk, Boxmeer, Bergen, Sint-Anthonis, Mill en Grave kunnen kinderen deze zomervakantie deelnemen aan twee verschillende avonturen: de boekenpicknick en de kinderboekenspeurtocht.

 

Boekenpicknick

 

De boekenpicknick is speciaal bedoeld voor kinderen tot en met zes jaar. Bij aankomst in de bibliotheek staat er een boeken-picknickmand klaar. Deze mand bevat een kleedje, prentenboeken om buiten voor te lezen en ideeën voor buitenspellen.

 

Op een plattegrond zijn tips te vinden voor plekken rondom de bibliotheek waar ouders, grootouders of oppassen de kinderen kunnen voorlezen.

 

Kinderboekenspeurtocht

 

Voor kinderen van zeven tot en met twaalf jaar is er de kinderboekenspeurtocht. Tijdens deze speurtocht lopen de kinderen samen met hun (groot)ouders of andere volwassen begeleiders een route rondom de bibliotheek, waarbij hun kennis van kinderboeken wordt getest.

 

Een webapplicatie op een smartphone of tablet geeft hen vragen en puzzels die ze onderweg moeten oplossen.

 

Zomerprogramma

 

Beide activiteiten zijn gratis en bieden kinderen een leuke en interactieve manier om hun zomervakantie door te brengen.

 

Meer informatie over deze activiteiten en een overzicht van de deelnemende bibliotheken is te vinden op de website biblioplus.nl/zomerprogramma.

 

Verwant

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.

Heijen

Rijkswaterstaat plant ecologische verbeteringen in de Maasuiterwaard tussen Afferden en Heijen, met projecten als 'Geul Ossenkamp' en 'Monding Heijense Leijgraaf'. Publieke inbreng is welkom...