Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Boomvervanging Nieuwstraat Gennep
Boomvervanging Nieuwstraat Gennep

Gennep

Boomvervanging Nieuwstraat

In 2024 ondergaat de parkeerplaats aan de Nieuwstraat in Gennep verbeteringen, waaronder de vervanging van een zieke haagbeuk en aanpassingen aan gehandicaptenparkeerplaatsen. Het besluit is gebaseerd op een grondig onderzoek dat concludeerde dat de bestaande boom onherstelbaar beschadigd is, met als doel de omgeving te optimaliseren.

In 2024 staan er werkzaamheden gepland voor de parkeerplaats aan de Nieuwstraat in Gennep. Deze omvatten de boomvervanging van een bestaande haagbeuk, die in slechte staat verkeert, en aanpassingen aan de gehandicaptenparkeerplaatsen.

 

Haagbeukvervanging

 

De huidige haagbeuk, genummerd als waardevolle boom nr. 611, bevindt zich in een slechte conditie volgens een rapport van Vitaboom. Het onderzoek concludeert dat herstel niet mogelijk is, en het behoud van de boom zou een toenemend veiligheidsrisico vormen. De boom is voor half maart verwijderd en vervangen door een nieuwe haagbeuk.

 

Gehandicaptenparkeerplaatsen

 

De gehandicaptenparkeerplaatsen ondergaan aanpassingen om te voldoen aan de huidige normen. Twee bestaande gehandicaptenparkeerplaatsen in de buurt van de nieuwe groeiplaats worden omgezet in reguliere parkeerplaatsen. Verderop worden twee bredere gehandicaptenparkeerplaatsen ingericht. Het totale aantal parkeerplaatsen blijft gelijk. Deze wijzigingen worden uitgevoerd in de zomer van 2024.

 

Boomvervanging

 

Een diepgaand onderzoek, uitgevoerd door boomtechnisch adviseur Frits Gielissen, onthult de verslechterde conditie van de haagbeuk. De oorzaak wordt toegeschreven aan veranderingen in de groeiplaats, met name de transformatie van het aangrenzende terrein van tuin naar parkeerterrein in 2006. Het rapport biedt een gedetailleerd overzicht van de historie en factoren die hebben bijgedragen aan de huidige staat van de boom.

 

Het onderzoek concludeert dat de haagbeuk onherstelbaar is beschadigd, met een toenemend veiligheidsrisico. De kapvergunning is aangevraagd, en de verwijdering zal plaatsvinden voor half maart 2024. Voor verdere informatie en vragen, check gennep.nl/waardevollebomen of stuur een mailtje naar groenergennep@gennep.nl.

 

Verwant

Gemeente Gennep

Het Energielandgoed Wells Meer in Bergen ervaart vertraging door vergunningen en netwerkproblemen, wat leidt tot een verlenging van de intentieverklaring door de Gemeente Gennep....

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gemeente Gennep

Regio Noord-Limburg ontvangt 10 miljoen euro van de regering om de regio gezonder en welvarender te maken, met focus op kennisnetwerken, groen ondernemen, talentontwikkeling,...

Gennep

Op 18 februari 2024 herdacht Gennep de bevrijding van 79 jaar geleden. Het komende jaar staat in het teken van diverse herdenkingsactiviteiten, verdeeld over...