Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Bouwen, bouwen, bouwen!

Ben je dringend op zoek naar een woning, maar kun je niks betaalbaars vinden? Dat is niet zo gek: de woningmarkt is al tijden krap, en dat blijft voorlopig zo. 

 

 

Woondemonstratie

 

 

Vandaag vindt er een landelijke woondemonstratie plaats. Want steeds meer mensen worden door de wooncrisis geraakt, en dat creëert een bijna onzichtbaar menselijk drama. Achter de alarmerende cijfers van het woningtekort gaan schrijnende verhalen schuil. Hoe zit het in deze regio?

 

 

Huizen zijn bedoeld om in te wonen, niet om winst mee te maken.

 

 

Noord-Limburg

 

 

In het tweede kwartaal van 2021 gingen koopwoningen in Noord-Limburg voor gemiddeld 300,7 duizend euro van de hand, dat blijkt uit cijfers van het CBS. Dat is 47,6 procent meer dan in 2015. Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2020 (een jaar geleden) steeg de gemiddelde woningwaarde in deze regio met 11,5 procent.

 

 

Gemeente Gennep

 

 

In Gennep is de gemiddelde vierkantemeterprijs van een huis 2.591,- euro. Een gemiddelde koopwoning kost in deze gemeente 345.333,- euro.

 

 

Bouwen, bouwen, bouwen?

 

 

Volgens de meeste politieke partijen is bouwen, bouwen, bouwen de oplossing. Maar zolang er vooral dure huizen worden gebouwd, blijft de kloof tussen huizenbezitters en starters op zoek naar een betaalbaar huis groot. Het huren van een betaalbare woning hoort door lange wachtlijsten en strenge maximale inkomensnormen vaak ook niet tot de mogelijkheden. Dat kan en moet anders.

 

 

Huizen zijn bedoeld om in te wonen, niet om winst mee te maken. Bouwen, bouwen, bouwen is hooguit een oplossing voor het tekort, niet voor het probleem. Een nieuwbouwwijk als het Hoenderpark in Ottersum of op de circa vierduizend vierkante meter grond bij de Gennepermolen in Gennep halen geen druk van de ketel. Ook in deze gemeente blijft er genoeg werk aan de winkel!

 

 

Huizenprijzen stijgen verder

 

 

Reacties