Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Centrale website sociale huurwoningen

Vanaf april 2024 is er goed nieuws voor mensen die een sociale huurwoning zoeken in Gennep en de regio Noordoost-Brabant. Er komt namelijk één centrale website waarop alle beschikbare sociale huurwoningen in deze regio te vinden zijn: thuispoort.nl.

 

Thuispoort.nl maakt het zoeken naar een woning in Gennep veel gemakkelijker. Voorheen moesten woningzoekenden zich op verschillende websites inschrijven, maar met Thuispoort is dat verleden tijd. Alle vrijkomende woningen worden op één plek verzameld, waardoor er meer mogelijkheden ontstaan om een passende woning in de regio Gennep te vinden. Dit is een initiatief van acht woningcorporaties: BrabantWonen, Zayaz, Mooiland, JOOST, Woonveste, Charlotte van Beuningen, Area en Woonmeij.

 

Jan van Vucht, bestuurder namens Area, legt uit dat Thuispoort het zoeken naar een woning die aan je woonwensen voldoet eenvoudiger en klantvriendelijker maakt. Het lost niet direct de problemen op de woningmarkt op, maar het vereenvoudigt wel het proces van het vinden van een geschikte woning. De website zal naar verwachting in de loop van 2024 live gaan, en het inschrijven is gratis.

 

Voor mensen die al ingeschreven staan bij een van de acht deelnemende woningcorporaties verandert er voorlopig nog niets. Zij zullen volgend jaar verdere informatie ontvangen over de overgang naar Thuispoort.

 

Naast het vereenvoudigen van het zoekproces, zullen de acht woningcorporaties ook gezamenlijk beleid ontwikkelen via Thuispoort. Dit betekent dat er duidelijke afspraken komen over zaken zoals voorrang en toewijzing van woningen. Dit zal leiden tot een betere doorstroming voor mensen die op zoek zijn naar een woning in Gennep.

 

Verwant

Gemeente Gennep

De spanning is eindelijk voorbij. Leerlingen van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer kunnen opgelucht ademhalen... Geslaagd? Gefeliciteerd! Stuur je foto naar redactie@Gennep.News!

Gemeente Gennep

Gennep past regels voor borden in de openbare ruimte aan. Reclameborden aan lichtmasten verdwijnen, posterboxen niet. Elke kern krijgt een plek voor aankondigingen. Nieuwe...

Gemeente Gennep

Op 20 juni beslist de Bezirksregierung Düsseldorf over het bijwerken van het Regionalplan, met plannen voor windmolens in het Reichswald. Gennep maakt bezwaar vanwege...

Gemeente Gennep

Na een periode van stilte treedt de PvdA Gennep weer naar buiten met een nieuw afdelingsbestuur. Dit bestuur heeft de opdracht gekregen om samen...