Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Cultuurdagen_Elzendaalcollege_Gennep

Gennep

Cultuurdagen Elzendaalcollege-Metameer

Brugklassers van Elzendaalcollege-Metameer Gennep ontdekten kunst en cultuur tijdens cultuurdagen met workshops variërend van beeldende kunst tot duurzaamheidsinitiatieven, inclusief een kledingruilbeurs georganiseerd door “Doe es duurzaam.”

Op woensdag 13 september en donderdag 14 september werden de brugklassers van Elzendaalcollege-Metameer Gennep ondergedompeld in een bonte wereld van kunst, cultuur, en duurzaamheid.

 

De cultuurdagen, georganiseerd door gepassioneerde docenten en professionals uit de cultuursector, lieten de leerlingen kennismaken met creativiteit op een unieke en inspirerende manier.

 

Onder de stralende zon van Gennep ontvouwde zich een kleurrijk schouwspel van artistieke expressie en duurzaamheidsinitiatieven. Maartje van Broekhuizen, een bevlogen docent in Gennep, legde de nadruk op het belang van het evenement:

 

“We willen onze leerlingen op een unieke en creatieve manier in aanraking brengen met cultuur. Het gaat erom te ontdekken wat kunst met je kan doen, hoe het je horizon kan verbreden en je creativiteit kan stimuleren.”

 

De brugklassers hadden de mogelijkheid om uit een rijk palet van workshops te kiezen, aangeboden door professionals uit verschillende disciplines. Beeldende kunst, improvisatietheater, bodypercussie en emmeren, mindcraft art, dans en zang waren slechts enkele van de opties.

 

Liefhebbers van mode konden hun eigen stijl ontwikkelen door kleding te pimpen of zelfs een eigen tas te creëren. Deze workshops gaven de leerlingen de ruimte om hun creatieve talenten te verkennen en te ontwikkelen.

 

Naast het stimuleren van kunstzinnige expressie, stonden de cultuurdagen in het teken van duurzaamheid. Op donderdagmiddag vond als afsluiting van het evenement een jongerenkledingruilbeurs plaats, georganiseerd door het burgerinitiatief “Doe es duurzaam.”

 

Met hun doel om de wereld een beetje mooier te maken door middel van kleine en grote duurzaamheidsinitiatieven, sluit dit initiatief perfect aan bij de groeiende bewustwording rond milieubehoud en duurzaam leven.

 

Foto: Geert Spikmans

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep scoort lager dan het nationale rookgemiddelde, maar ziet een opkomst in tienerrokers en e-sigaretten. Lokale inspanningen en leiders zoals Wethouder Frank Pubben streven...

Milsbeek

Er is een groot bouwproject gepland tussen Heiveld en Langstraat in Milsbeek, met 77 nieuwe woningen. Politieke steun is overwegend positief, maar de SP...

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...