Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

EHBO Cursus Ontmoetingsruimte Gennep-West Bij5 Houthakkersgroes 5 Gennep
EHBO Cursus Ontmoetingsruimte Gennep-West Bij5 Houthakkersgroes 5 Gennep

Gennep

EHBO Cursus Acute Zorg

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze cursus inwoners voor op noodsituaties. Kijk voor meer informatie op Gennep.News.

Ook in de gemeente Gennep vinden jaarlijks ongelukken plaats, variërend van alledaagse huiselijke incidenten tot meer ernstige gebeurtenissen op de werkplek. In dergelijke situaties is snel en doortastend handelen van omstanders essentieel, vooral als professionele hulpverleners nog onderweg zijn.

 

EHBO Cursus

 

Een cursus Acute Zorg kan daarom van onschatbare waarde zijn voor de inwoners van de gemeente Gennep. Deze cursus, gericht op het aanleren van levensreddende vaardigheden, behandelt een breed scala aan onderwerpen.

 

Het omvat algemene richtlijnen voor eerste hulp, controle van vitale functies, behandeling van bewusteloze slachtoffers, hulpverlening aan slachtoffers met bedreigde ademhaling, reanimatie en het gebruik van een AED bij slachtoffers met circulatiestilstand, behandeling van uitwendige verwondingen, bloedingen en shock, hulpverlening aan slachtoffers met brandwonden, eerste hulp bij botbreuken, kneuzingen, verstuikingen en ontwrichtingen, behandeling van slachtoffers met vergiftiging, en eerste hulp bij oogletsel.

 

Acute Zorgverlener

 

Na afronding van de cursus zijn deelnemers goed voorbereid om adequaat te handelen bij noodsituaties en weten zij hoe zij kalm kunnen blijven terwijl professionele hulp wordt ingeschakeld. Succesvolle deelnemers ontvangen het NIKTA ISO 17024 persoonscertificaat ‘Acute Zorgverlener’, dat een jaar geldig is.

 

De cursus duurt 8 uur en wordt klassikaal gegeven in de gemeente Gennep. Er is plaats voor minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers. De prijs voor de cursus bedraagt €175,-, inclusief het certificaat van NIKTA en alle benodigde verbandmiddelen. De cursuslocatie is bij 5, Houthakkergroes 5 (naast Basic-Fit) in Gennep.

 

Voor de cursus Acute Zorg zijn er twee opties beschikbaar. De eerste optie betreft de dinsdagavonden. Deze vinden plaats op 5 maart van 19.00 tot 22.00 uur, op 12 maart van 19.00 tot 21.00 uur en op 19 maart van 19.00 tot 21.00 uur.

 

De tweede optie is op zaterdagmiddagen. Deze vinden plaats op 6 april van 13.00 tot 17.00 uur en op 13 april van 13.00 tot 17.00 uur. Het is belangrijk om een datum te kiezen die het beste past bij je schema.

 

Meld je aan via activiteiten@gennep-west.nl en geef je voorkeursdata door. Veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten van deze cursus. Het is raadzaam om hierover navraag te doen bij de eigen zorgverzekeraar.

 

De EHBO-cursus Acute Zorg biedt inwoners van de gemeente Gennep waardevolle vaardigheden die levens kunnen redden. Aarzel niet om jezelf en anderen te voorzien van deze essentiële kennis en schrijf je vandaag nog in voor deze cursus.

 

Foto: Wijkplatform Gennep-West

 

Verwant

Gennep

Het Jenaplanonderwijs viert haar 100-jarig bestaan met festiviteiten in het hele land. Metameer in Boxmeer viert trots haar zilveren jubileum met een Meet &...

Gennep

Genneps Vocaal Ensemble bereidt zich voor op een groot(s) concert op 12 mei, na maanden van repetities. Sopraan Fenna Ograjensek en bariton Sef Thissen...

Regio

VPTZ Noordelijk Noord-Limburg biedt vrijwillige palliatieve zorg aan mensen in hun laatste levensfase. Met een luisterend oor, troost en praktische hulp ondersteunen ze zowel...

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...