Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

tiny houses Steendalerstraat Gennep

Gennep

Geen tiny houses, maar appartementen

Gennep vervangt een leegstaand bedrijfsgebouw en fitnesscentrum in het centrum door een nieuw appartementengebouw met maximaal twintig betaalbare woningen. De huurprijzen variëren van 800 tot 1000 euro per maand, in lijn met de lokale woonbehoefte, terwijl omwonenden zich zorgen maken over bereikbaarheid, verkeer en privacy.

Aan de Steendalerstraat in Gennep staat de ontwikkeling van een nieuw appartementengebouw met maximaal twintig woningen op de planning. Maar wat dit project echt interessant maakt, is dat het “betaalbare” opties biedt. De huurprijzen zullen variëren tussen de 800 en 1000 euro per maand.

 

Het nieuwe complex zal de plek innemen van een verlaten bedrijfsgebouw en een voormalig fitnesscentrum, die beiden gesloopt zullen worden. Wat betreft hoogte blijft het bescheiden met slechts twee bouwlagen en een totale hoogte van 7,2 meter.

 

De gemeente Gennep heeft dit plan met open armen ontvangen. Vooral omdat de ontwikkelaar bereid is om een deel van de minder rendabele sociale huurwoningen op te nemen. Dit betekent dat er een diverse woonvoorziening ontstaat, waarin verschillende inkomensgroepen kunnen profiteren. Volgens de gemeente sluit dit project naadloos aan bij de huidige woonbehoefte in Gennep.

 

Tiny Houses

 

Eerder waren er plannen om op dezelfde plek twaalf tot vijftien tiny houses te bouwen, maar uiteindelijk zijn deze plannen niet doorgegaan.

 

Hier komt een tiny house dorpje

 

Zorgen

 

Uiteraard zijn er ook zorgen geuit door de omwonenden. Zij maken zich met name druk over de bereikbaarheid van de nieuwe woningen en de verwachte toename van verkeer in de omliggende straten.

 

Privacy is een ander belangrijk punt van aandacht. Om inkijk in bestaande woningen te minimaliseren, is de intentie dat de initiatiefnemer in gesprek gaat met de buurt om deze zorgen aan te pakken.

 

Verwant

Gennep

Bij GennepNews vieren we samen met Sinterklaas de leukste tijd van het jaar! Ontdek elke maandag en donderdag dag nieuwe avonturen van de goedheiligman...

Column

In de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News wordt de onontkoombare realiteit van de Gemeente Gennep belicht, waar onherroepelijke beslissingen en genadeloze bezuinigingen een...

Gennep

In Gennep dreigt zwembad Pica Mare te zinken door hoge renovatiekosten, maar de 24 uur van Gennep en een petitie getuigen van een vastberaden...

Gemeente Gennep

RoodGroen Lokaal uit zorgen over schuldhulpverleningsvertragingen bij de Kredietbank in Gennep. Joy Hillebrand stelt schriftelijke vragen aan het College, onder meer over de impact...