Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Gennep wil energie uit Bergen halen

Door de noodzaak tot enerzijds energiebesparing en anderzijds grootschalige duurzame energieopwekking bestaat er de mogelijkheid dat ons landschap voorgoed zal veranderen. De Gennepse coalitiepartijen willen met oog op de toekomst investeren in duurzame energiewinning.

 

 

Vandaar dat de Gennepse CDA, SP, VVD en het College van burgemeester en wethouders maandagavond tijdens de raadsvergadering verzoeken om een procedure op te starten waarbij gemeente Gennep gaat bijdragen aan de ontwikkeling van het Energielandgoed Wells Meer in de gemeente Bergen. Fractievoorzitter Holger Rodoe van de VVD:

 

 

Gezamenlijk met de overige gemeenten in Noord- en Midden-Limburg staat ook Gennep voor een enorme uitdaging en komt er een verplichting op ons af om ons steentje bij te dragen.

 

 

Afweging

 

 

In hetzelfde voorstel wordt ook voorgesteld om de medewerking aan andere grootschalige initiatieven (zoals zonnepanelen en windmolens) te stoppen.

 

 

Al met al menen wij met dit voorstel een goede afweging te maken. Een koers die hopelijk op brede steun kan rekenen in de lokale politiek en onze gemeenschap.

 

 

Foto en meer informatie: Energielandgoed Wells Meer

 

 

Reacties