Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gezondheidsdag in Wijkcentrum Van Ons
Gezondheidsdag in Wijkcentrum Van Ons

Gennep

Gezondheidsdag in Wijkcentrum Van Ons

Op 14 april vindt in Wijkcentrum Van Ons te Gennep-Zuid een gezondheidsdag plaats, georganiseerd door Wijkraad Gennep-Zuid. Bezoekers kunnen deelnemen aan diverse activiteiten zoals fitness en yoga, en informatie vergaren over het verbeteren van hun gezondheid en welzijn. De toegang is gratis.

Gezondheid staat centraal tijdens de Gezondheidsdag die georganiseerd wordt in het Wijkcentrum Van Ons, gelegen aan het Norbertplein 3 in Gennep-Zuid. Met een toenemend aantal mensen dat te maken krijgt met chronische ziekten en overgewicht, is het hoog tijd voor actie.

 

Uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst 59% van de Nederlanders minstens één chronische ziekte heeft en 52% kampt met overgewicht. Zelfs kinderen worden steeds vaker geconfronteerd met diabetes type 2.

 

De Wijkraad Gennep-Zuid organiseert daarom een gezondheidsdag op 14 april, waarbij jong en oud welkom zijn. Het doel van deze dag is om mensen te ondersteunen bij het verbeteren van hun gezondheid en vitaliteit. Of je nu geïnteresseerd bent in het verbeteren van je fysieke, mentale, emotionele, of spirituele welzijn, er is voor ieder wat wils.

 

Gezondheidsdag

 

Tijdens de gezondheidsdag kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende activiteiten en informatiesessies. Zo zijn er fitness workouts en yogasessies voor degenen die van actie houden. Ook zijn er diverse mogelijkheden om nieuwe kennis op te doen en inspiratie op te doen vanuit verschillende perspectieven.

 

Voor wie gewoon rustig wil rondkijken en informatie wil vergaren, is dat ook mogelijk. Het belangrijkste is het delen van kennis en het bewustzijn vergroten over gezondheid. De toegang tot de gezondheidsdag is gratis, dus er is geen drempel om deel te nemen.

 

Dus, noteer deze datum in je agenda en kom langs op 14 april in Wijkcentrum Van Ons.

 

Verwant

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...

Culthis

Con Colore, ontstaan na een succesvol optreden in 2011, viert zijn 12½-jarig jubileum bij Parc Buitengewoon. Op 21 april, tijdens de open dag, betovert...

Gennep

Paul Wessels, D66-icoon uit Gennep, overleed op 78-jarige leeftijd. Zijn toewijding aan politiek en gemeenschap was ongeëvenaard, met een blijvende erfenis in de harten...

Gemeente Gennep

Gennep en Land van Cuijk leiden een zorgrevolutie met het Integraal Zorg Akkoord. Het plan omvat meer lokale hulp, betere samenwerking tussen zorgverleners en...