Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Harmonie Unitas et Fidelitas huldigt jubilarissen

Harmonie Unitas et Fidelitas begint het nieuwe jaar in de regel met een goed bezocht nieuwjaarsconcert in de zaal van 4Events Gennep. Dat was ook deze keer het geval.

 

 

Door: Frans Thonen

 

 

Een overvolle zaal waaronder ook best veel jeugdig publiek liet zich vandaag 7 januari muzikaal vermaken door de harmonie. Het was tevens een uitgelezen moment om het jubileumprogramma van de 200-jarige Gennepse harmonie onder de aandacht te brengen en twee jubilarissen te huldigen.

 

 

 

 

Voorzitter Mat Rutten kon Erica de Bont en Govert Teunissen verrassen met een vergulde speld voor 40 jaar lidmaatschap en een oorkonde.

 

 

Erica is 40 jaar lid van de bond en speelt al ruim tien jaar bij de Gennepse harmonie. Daarvoor is zij altijd trouw lid geweest van de al vele jaren ter ziele zijnde drumband Vrijheid en Broederschap uit Gennep. Aan pastoor Kessels de eer om bij Erica de vergulde onderscheiding op te spelden.

 

 

Govert Teunissen heeft veertig jaar lang Unitas et Fidelitas verblijd met zijn zware basgeluid. En is van plan dat nog vele jaren te blijven doen. Bij hem mocht de burgemeester Peter de Koning de vergulde decoratie opspelden. Tot slot was er voor beide jubilarissen een mooie bos bloemen.

 

 

 

 

De voorzitter nam tevens de gelegenheid te baat om het jubileumprogramma van de harmonie dat dit jaar in het weekend van 8, 9 en 10 juni in een feesttent op sportpark De Groes plaatsvindt, onder ieders aandacht te brengen. Zo staat er vrijdags een concert van de Koninklijke Luchtmachtkapel gepland en verzorgt Unitas et Fidelitas zaterdags de ‘First Night of the Proms’. Aansluitend is er een grote afterparty met medewerking van ‘Vrienden van de Top 2000 Band’.

 

 

De laatste dag is ingeruimd voor een eucharistieviering in de tent met aansluitend een receptie. ‘s Middags is er een internationaal jeugdfestival met muziek, theater en dans met als grote verrassing een optreden van de populaire zangeres en ‘Voice of Holland’ winnaar Maan.

 

 

 

 

Reacties